HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
10.04.2023, 08:07

Odluka o štrajku u Krušiku danas nakon sastanka sa rukovodstvom

č: | fb:

Štrajkački odbor, predstavnici četiri sindikata i rukovodstvo HK "Krušik" danas će ponovo pregovarati o zahtevima nezadovoljnih radnika valjevske fabrike, nezvanično saznaju Kolubarske.rs.

 

S obzirom na to da jednočasovni štrajk upozorenja, održan krajem marta, nije "urodio plodom" jer rukovodstvo nije prihvatilo zahtev da plate budu povećane za 10.000 dinara u neto iznosu, sindikalci su najavili ponovni štrajk, međutim ipak su odlučili da još jednom razgovorom sa rukovodstvom dođu do rešenja sa kojim će se saglasiti obe strane.

 

Prema rečima sagovorika Kolubarskih.rs, sastanak štrajkačkog odbora, predstavnika sindikata i rukovodstva biće održan danas u 13 časova, a zahtevi nezadovoljnih radnika HK "Krušika" će najverovatnije biti prošireni. "Nakon današnjeg sastanka biće poznato da li ćemo ponovo obustaviti rad ili će naši zahtevi biti ispunjeni", kaže naš sagovornik.

 

Podsetimo, nakon jednočasovnog štrajka upozorenja, održanog krajem marta u fabričkom krugu, prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs, rukovodstvo "Krušika" predložilo je povećanje zarada zaposlenih, i to za najugroženije, u visini od 2000 do 5000 dinara u zavisnosti od grupe složenosti, međutim radnici taj predlog nisu prihvatili.

 

Predsednica ASNS Ranka Savić je prošle nedelje, nakon posete "Krušiku", kazala da su četiri sindikata postigla dogovor o stupanju u štrajk, a da će datum biti poznat nakon što budu ispunjeni zakonski uslovi.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 20 sati 21 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 23 sati 10 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.