Obdanište Vidra (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Obdanište Vidra (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
02.10.2014, 09:53

Boravak u obdaništu skuplji 200 dinara

č: | fb:

Postoji mogućnost da Ustanova za predškolsku decu „Milica Nožica“ u Valjevu poveća cenu, koju roditelji plaćaju za boravak dece u obdaništima, sa 3.700 na 3.900 dinara mesečno, potvrđeno je danas Kolubarskim.rs i iz Ustanove i u Odeljenju za društvene delatnosti Gradske uprave.

Predsednik Upravnog odbora Ustanove „Milica Nožica“, Milan Gajić tvrdi kako mu je vd direktor Zlatomir Marković preneo nalog Zore Bojičić, načelnice Odeljenja društvenih delatnosti, da se na sednici Upravnog odbora donese odluka o povećanju cene sa 3.700 na 3.900 dinara mesečno.

„O tome Upravni odbor neće raspravljati jer je materijalni situacija korisnika usluga obdaništa teška. Uz to, taj nalog iz Gradske uprave je perfidan – neka gradonačelnik i oni donesu odluku o povećanju cena umesto što tu nepopularnu meru poturaju Upravnom odboru“, kategoričan je Gajić.

Načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Zora Bojičić tvrdi suprotno i za Kolubarske.rs kaže kako je u Gradsku upravu, iz Ustanove „Milica Nožica“, stigao obrazložen zahtev za povećanje cena boravka dece sa 3.700 na 3.900 dinara., te da je ona vd direktora Markovića „samo pitala da li je taj zahtev eventualno pokriven i odlukom Upravnog odbora, što do sada i nije bila uobičajena praksa“.

„Na svakom sastanku gradonačelnika Stanka Terzića sa vd direktorom Markovićem - bilo da se radi o epidemiji salmoneloze, sređivanju objekata ili razmeštaju vaspitačica – razgovarano je i o eventualnom povećanju cena usluga. Na tome je insistirao direktor obdaništa Marković, a gradonačelnik je smatrao kako još nije trenutak za to zbog teške materijalne situacije roditelja“, decidna je Bojičić.

Ona kaže da će o ceni odlučivati gradonačelnik tokom sledeće sedmice, kada se vrati sa službenog puta, koji je Odeljenju za društvene delatnosti dao nalog da, između ostalog, pripremi i uporedne podatke o cenama obdaništa u gradovima sličnim Valjevu.

Prema tim podacima, u Loznici se za prvo dete mesečno plaća 4.900 dinara, u Šapcu 5.668 dinara, u Užicu oko 5.000, u Čačku 4.796, u Kruševcu 10.800, a u Kragujevcu 11.000 dinara.

Računica pokazuje da bi eventualnim povećanjem cena u Valjevu, za 200 dinara po detetu mesečno, Ustanovi „Milica Nožica“ donelo oko 400.000 dinara, odnosno oko 4,4 miliona dinara za 11 meseci, za poboljšanje uslova boravka dece u obdaništima.

Cene boravka dece u valjevskim obdaništima nisu menjane od 1. jula 2013. godine.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 9 sati 34 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 9 sati 35 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 4 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara