Lokalni front Va (foto: Đorđe Đoković)
Lokalni front Va (foto: Đorđe Đoković)
19.04.2023, 09:16

Lokalni front Va partner Zeleno-levog fronta

č: | fb:

Na vanrednoj sednici Skupštine Lokalnog fronta jednoglasno je prihvaćen Memorandum o saradnji između pokreta Ne davimo Beograd i Lokalnog fronta Va.

 

Kako se navodi u saopštenju ovog udruženja građana, ovim aktom uspostavlja se čvršća saradnja između dva partnera u borbi za suštinski drugačije uređenje Republike Srbije, u čijem središtu će biti demokratsko, pravedno, solidarno i ekološki svesno društvo, izgrađeno na principima pravne države, zaštite životne sredine, uključivanja građana u procese odlučivanja, decentralizacije i regionalne autonomije.

 

Memorandum ostavlja Lokalnom frontu slobodu da na izborima za odbornike Skupštine grada Valjeva nastupa samostalno ili u koaliciji, uz podršku drugog partnera. Na predsedničkim ili parlamentarnim izborima Lokalni front Va će podržati kandidata ili listu buduće strankeZeleno-levog fronta, čija se formalna registracija očekuje.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 10 sati 35 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 13 sati 25 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.