Postavljanje kamera na duplim trakama (foto: Đorđe Đoković)
Postavljanje kamera na duplim trakama (foto: Đorđe Đoković)
01.05.2023, 07:09

Od 1. maja snimanje prekršaja

č: | fb:

Od 1. maja počeće sa radom sistem za automatsku detekciju saobraćajnih prekršaja na ulicama grada, obaveštava Policijska uprava u Valjevu.

 

"Apelujemo na građane da poštuju propise o ograničenju brzine kretanja vozila", navedeno je u saopštenju za javnost valjevske policije.

 

Kamere u centru grada, na raskrsnici Karađorđeve i Sinđelićeve ulice, snimaju i beleže prolazak vozila na crveno svetlo na semaforima i poštovanje zaustavne linije. Ostale četiri kamere, na "duplim trakama", Šabačkom putu, u Ulici Majora Ilića kod parka Pećina i na putu ka Bajinoj Bašti, prate i beleže prekoračenje dozvoljene brzine vozila.

 

Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

 

Saobraćajna policija, u cilju unapređenja bezbednosti tokom predstojećih prvomajskih praznika, pojačano će kontrolisati učesnike u saobraćaju na putevima, kako grada Valjeva tako i ostalih opština u Kolubarskom okrugu.

 

Kako je saopšteno, zbog pojačanog intenziteta saobraćaja koji se očekuje u narednom periodu, akcenat će biti na otkrivanju i sankcionisanju saobraćajnih prekršaja koji su najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama, pogotovo na vožnju pod dejstvom alkohola.

 

"Apelujemo na sve vozače da budu savesni, da se odgovorno ponašaju u saobraćaju i poštuju propise, a pogotovo da u ovim prazničnim danima ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola jer na taj način dovode u opasnost svoj, ali i život ostalih učesnika u saobraćaju. Takođe, veoma je bitno da poštuju propise o ograničenju brzine i da prilagode brzinu kretanja svojih vozila uslovima i stanju na kolovozu", navodi se u saopštenju za javnost.

 

Aktuelno