Hram Vaskrsenja Hristovog (foto: Đorđe Đoković)
Hram Vaskrsenja Hristovog (foto: Đorđe Đoković)
05.05.2023, 06:01

Pomen stradalim učenicima i čuvaru u Hramu Vaskrsenja Hristovog

č: | fb:

Prvog dana nacionalne žalosti u petak 5. maja, pomen stradalim učenicima i čuvaru Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" služiće njegovo preosveštenstvo Episkop valjevski Isihije u podne u Hramu Vaskrsenja Hristovog u Valjevu.

 

Kako je reč o tragediji koja nas je sve duboko potresla, Eparhija valjevska poziva verni narod da dođe u Saborni hram i zajedno sa sveštenstvom prinese molitve za nevino postradale, kao i da se zločin nalik ovome nikada nigde ne ponovi.

 

"Kao duhovni otac i molitveni predvodnik služitelja oltara Božjeg i vernog naroda Eparhije valjevske, iskreno saosećamo sa braćom i sestrama, koji su izgubili članove porodica u, na našim prostorima, nezapamćenoj tragediji koja se dogodila u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Usrdno se molimo da Vaskrsli Gospod duše stradalih nastani u Carstvu u kome nema bola i uzdisaja, povređenima podari isceljenje, a unesrećenim porodicama utehu i snagu da uspomenu na bližnje čuvaju kao svetinju", naveo je Vladika Isihije nakon nezapamćene tragedije koja se dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 5 sati 40 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 8 sati 17 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar