Potpisivanje aneksa ugovora (foto: www.valjevo.rs)
Potpisivanje aneksa ugovora (foto: www.valjevo.rs)
13.05.2023, 09:44

Počinje druga faza projekta "Čista Srbija"

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je u Vladi Republike Srbije potpisao aneks ugovora u okviru projekta "Čista Srbija", čime je započeta druga faza ovog komunalnog infrastrukturnog projekta, koji se radi na nivou Srbije, saopštila je PR služba Grada Valjeva.

 

Kako se navodi u saopštenju, aneks ugovora su potpisali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Goran Vesić, direktor kineske kompanije "China Road and Bridge Corporation" (CRBC) Du Fei i gradonačelnik Valjeva.

 

Vesić je rekao da je ovo najveći komunalni infrastrukturni projekat koji se radi na nivou cele zemlje.

 

"U okviru projekta ukupno će se raditi kanalizacija u 73 opštine, na 89 lokacija, zatim 157 postrojenja za preradu otpadnih voda, biće postavljeno ukupno pet miliona metara kanalizacionih cevi, tako da će približno 2,36 miliona ljudi biti priključeno na kanalizaciju", precizirao je ministar.

 

Potpisivanju je prisustvovala i ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo, koja je navela da je "Čista Srbija" projekat od velikog značaja za razvoj Srbije, jer će uticati na poboljšanje životnog standarda i zaštite životne sredine.

 

Anekse su pored Valjeva potpisali i predstavnici Sombora, Ćićevca, Doljevca, Ade, Svilajnca, Inđije, Subotice i Novog Sada.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 9 sati 37 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 16 sati 34 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 16 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara