Lokalni front Va (foto: Đorđe Đoković)
Lokalni front Va (foto: Đorđe Đoković)
15.05.2023, 11:06

Lokalni front: Dr Zorica Jocić je promašila temu

č: | fb:

Nakon saopštenja Lokalnog fronta Valjevo u kome ovo Udruženje građana predlaže da se u Valjevu, "bez oklevanja i bez čekanja direktiva iz Beograda, započne dogovor o stvaranju štita za decu da se ne ponove tragedije iz Beograda i Mladenovca", saopštenjem se oglasila potpredsednice GrO SNS dr Zorice Jocić u kome je poručila da "Valjevo neće učestvovati u nasilju dela opozicije" te da "dostojanstveno Valjevo, koga čine svi čestiti, radni i odgovorni ljudi, prepoznaje opoziciono zlo koje ne miruje". Reagujući na to saopštenje dr Zorice Jocić, koja je inače rukovodilac Školske uprave, oglasio se Lokalni front Valjevo.

 

"Brzo je stigao odgovor gospođe Zorice Jocić, načelnice Školske uprave, na predlog Lokalnog fronta Valjevo o otvaranju dijaloga u Valjevu (da, u Valjevu, g-đo Jocić!) čiji cilj je bio jednostavan i razumljiv - da se Vračar ne ponovi u Valjevu", navodi se u saopštenju i dodaje:

 

"Priznala je načelnica Školske uprave da je tačna naša ocena o urušavanju prosvetnog sistema i gotovo svih drugih institucija države. Umesto da nam govori o radu uprave koju vodi, ona nabraja besmislice o 'mračnim motivima da se oduzme život predsedniku Vučiću'. Ni reči o deci Valjeva! Ni reči o valjevskim školama! Ni reči o statusu valjevskih prosvetnih radnika!

 

Imali ste vremena da smireno i razumno odgovorite (i da ne odgovorite!) na predlog Lokalnog fronta. Umesto toga, još jednom ste zanemarili svoju radnu obavezu i priznali da vam je od svega toga važnija sudbina stranke kojoj pripadate.
Pomenuli ste negde i 'nespremnosti za uvažavanje različitih političkih pogleda na razvoj zemlje'?

 

Zašto niste bili spremni da uvažite, za početak, naš pogled na stanje u prosveti Valjeva? G-đo Jocić, odao Vas je potpis: od posla za koji primate platu mnogo vam je bitnija funkcija potpredsednice gradskog odbora SNS! Predlog Lokalnog fronta da Školska uprava bude začetnik dijaloga o valjevskoj prosveti ostaje. Pod uslovom da na čelu ove uprave bude neko ko će se za promenu baviti svojim poslom, a ne samo slušanjem i 'odbranom' partije i vođe!", navodi u saopštenju Lokalni front Valjevo.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 8 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...