Tehnička škola (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Tehnička škola (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
22.05.2023, 06:57

Ana Brnabić danas u Valjevu u okviru promocije trening centara

č: | fb:

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija Gabrijela Grujić i predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež posetiće Tehničku školu u Valjevu u ponedeljak, 22. maja 2023. godine, u 10 časova.

 

U okviru promocije regionalnih trening centara planiran je obilazak Tehničke škole, nakon čega će biti potpisani sporazumi između direktora Tehničke škole Branka Goloskokovića i direktora tri kompanije  u Valjevu Hisens Gorenje, Hansgrohe i Biserba.

 

Podsetimo u februaru 2021. godine pomoćnica ministra prosvete za dualno obrazovanje i vaspitanje prof. dr Gabrijela Grujić najavila je u Valjevu da će valjevska Tehnička škola dobiti status trening centra sa pet područja rada koji su usmereni na razvoj saradnje sa privredom.

 

Već početkom 2022. godine u Tehničkoj školi počeo je sa radom Trening centar. Prema pisanju medija "učenici Tehničke škole u Valjevu, prvi u Srbiji, u prilici su da koriste pogodnosti Trening centra za praktičnu nastavu, te obuku, dokvalifikaciju i prekvalifikaciju odraslih, uz pružanje usluga i izradu gotovih proizvoda".

 

Oko milion evra za opremanje i 20 miliona dinara za adaptaciju i rekonstrukciju prostorija obezbedilo je Ministarstvo prosvete, dok je lokalna samouprava izdvojila sredstva za projekat adaptacije, nadzor i dozvolu za rad. Učestvovala je i Tehnička škola, sa oko milion i po dinara za dopunske i pomoćne radove

 

Planirano je da bude 12 takvih centara u tehničkim školama, a posle Valjeva, u prvom krugu, biće otvoreni još u Vlasotincu i u Subotici, pisali su mediji početkom 2022. godine.

 

 

Aktuelno

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 29 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 18 sati 29 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...