Mihailo Nikić (foto: www.valjevo.rs)
Mihailo Nikić (foto: www.valjevo.rs)
07.06.2023, 08:48

Mihailu Nikiću čestitao gradonačelnik Valjeva

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković uputio je čestitku Mihailu Nikiću, juniorskom prvaku Srbije u tenisu.

 

"Čestitam ti što si na državnom prvenstvu u Nišu, u kategoriji juniora, osvojio zlatnu medalju, na radost tvojih najbližih i građana Valjeva. Veoma sam ponosan na činjenicu da je Valjevo posle mnogo godina dobilo šampiona države u tenisu. Iskrene čestitke upućujem tebi, tvojoj porodici, tvom treneru, kao i svim ljudima koji te podržavaju. U ime grada Valjeva i u svoje lično ime želim ti još puno sportskih i životnih uspeha", kaže se u čestitki gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića.

 

Mihailo Nikić je krajem prošle nedelje u Nišu, na prvenstvu Srbije za juniore, postao prvak Srbije u konkurenciji do 16 godina, pošto je na terenima Teniske akademije Živković savladao Maksima Despotovića sa 3:6, 6:2, 7:6 (7:1).
 
 
Nikić je do trijumfa došao nakon spektakularnog preokreta u trećem setu u kojem je gubio sa 5:0, a onda je uspeo da izjednači rezultat na 5:5, da spasi i dve meč lopte, da bi u taj-brejku superiorno sa 7:1 stigao do titule juniorskog prvaka Srbije.
 
 
U borbi za naziv državnog šampiona učestvovala su 32 igrača, a finalisti nisu bili rangirani među nosiocima. Ovo je najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri Mihaila Nikića, kojim je potvrdio veliki potencijal, a ujedno je ovo i nezabeležen događaj u valjevskom muškom tenisu, jer se prvi put desilo da neki igrač postane prvak države u bilo kojoj uzrasnoj kategoriji.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 7 sati 40 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 10 sati 29 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.