Matematičari osvajači medalja (foto: Podružnica matematičara)
Matematičari osvajači medalja (foto: Podružnica matematičara)
17.06.2023, 07:24

Valjevski matematičari osvojili devet medalja

č: | fb:

Valjevski matematičari osvojili su devet medalja na ovogodišnjem finalnom takmičenju iz matematike "Kengur bez granica" za učenike osnovnih i srednjih škola.

 

Nakon takmičenja, koje je organizovano sredinom marta, a koje se inače održava u preko 90 država, u finale se plasiralo po 30 najboljih u svakom razredu u našoj zemlji.

 

Valjevo je na ovom finalnom takmičenju predstavljalo 11 učenika u pratnji svojih učitelja i nastavnika: Nikola Puzović (1. razred OŠ "Milovan Glišić"), Jakša Josović (2. razred OŠ "Sestre Ilić"), Vukan Pecikoza (2. razred OŠ "Andra Savčić"), Andrej Krajinović (4. razred OŠ "Andra Savčić"), Ivan Lukić (5. razred OŠ "Nada Purić"), Lazar Ćosić (6. razred OŠ "Vladika Nikolaj Velimirović"), Sofija Mićević (7. razred Valjevske gimanzije), Mateja Nešić (1. razred Valjevske gimanzije), Pavle Stanković (2. razred Valjevske gimanzije), Lazar Lazarević  (3. razred Valjevske gimanzije), Mihailo Lekić (3. razred Valjevske gimanzije) i Đurđa Simić  (3. razred Valjevske gimanzije).

 

Među osnovcima najuspešniji su bili učenici drugog razreda Vukan Pecikoza i Jakša Josović, kao i učenik četvrtog razreda Andrej Krajinović koji su osvojili srebrne medalje, dok je Lazar Ćosić, učenik šestog razreda, osvojio bronzanu medalju.

 

Svi učenici Valjevske gimnazije iz Kragujevca su se vratili sa medaljama. Najuspešniji je bio Mihailo Lekić, učenik trećeg razreda, koji je osvojio zlatnu medalju, dok su srebrne medalje osvojili Sofija Mićević, učenica sedmog razreda, i Mateja Nešić, učenik prvog razreda, a Pavle Stanković, učenik drugog razreda, i Lazar Lazarević, učenik trećeg razreda, osvojili su bronzane medalje.

 

Rezultati koje su postigli valjevski osnovci i srednjoškolci su izuzetni, tako da je Valjevo bio jedan od najuspešnijih gradova na finalnom takmičenju iz matematike "Kengur bez granica" koje je održano na Prirodno - matematičkom fakultetu u Kragujevcu.

 

Aktuelno

Parking u Kolubari 2 (foto: Kolubarske.rs)
U Naselju Kolubara 2 Pre 20 sati 21 minuta

Samovolja na delu - zauzeta mesta na javnom parkingu

Početkom godine završeni su radovi na rekonstrukciji parkinga u Naselju Kolubara 2, koji su koštali preko 5,7 miliona dinara sa PDV-om. Ubrzo nakon završetka radova, desetak parking mesta "zauzeli"...  · 8 komentara

Humanitarna akcija na Gradskom trgu (foto: Iva Banović)
Fudbaler Nemanja Matić podržao akciju 21.02.2024

Ubljani prikupili rekordnu sumu novca za Roditeljsku kuću

Na dobrotvornom događaju priređenom na Gradskom trgu i od humanitarne aukcijske prodaje dresa proslavljenog fudbalera Nemanje Matića, Ubljani su uspeli da prikupe 376.200 dinara za izgradnju...