Matematičari osvajači medalja (foto: Podružnica matematičara)
Matematičari osvajači medalja (foto: Podružnica matematičara)
17.06.2023, 07:24

Valjevski matematičari osvojili devet medalja

č: | fb:

Valjevski matematičari osvojili su devet medalja na ovogodišnjem finalnom takmičenju iz matematike "Kengur bez granica" za učenike osnovnih i srednjih škola.

 

Nakon takmičenja, koje je organizovano sredinom marta, a koje se inače održava u preko 90 država, u finale se plasiralo po 30 najboljih u svakom razredu u našoj zemlji.

 

Valjevo je na ovom finalnom takmičenju predstavljalo 11 učenika u pratnji svojih učitelja i nastavnika: Nikola Puzović (1. razred OŠ "Milovan Glišić"), Jakša Josović (2. razred OŠ "Sestre Ilić"), Vukan Pecikoza (2. razred OŠ "Andra Savčić"), Andrej Krajinović (4. razred OŠ "Andra Savčić"), Ivan Lukić (5. razred OŠ "Nada Purić"), Lazar Ćosić (6. razred OŠ "Vladika Nikolaj Velimirović"), Sofija Mićević (7. razred Valjevske gimanzije), Mateja Nešić (1. razred Valjevske gimanzije), Pavle Stanković (2. razred Valjevske gimanzije), Lazar Lazarević  (3. razred Valjevske gimanzije), Mihailo Lekić (3. razred Valjevske gimanzije) i Đurđa Simić  (3. razred Valjevske gimanzije).

 

Među osnovcima najuspešniji su bili učenici drugog razreda Vukan Pecikoza i Jakša Josović, kao i učenik četvrtog razreda Andrej Krajinović koji su osvojili srebrne medalje, dok je Lazar Ćosić, učenik šestog razreda, osvojio bronzanu medalju.

 

Svi učenici Valjevske gimnazije iz Kragujevca su se vratili sa medaljama. Najuspešniji je bio Mihailo Lekić, učenik trećeg razreda, koji je osvojio zlatnu medalju, dok su srebrne medalje osvojili Sofija Mićević, učenica sedmog razreda, i Mateja Nešić, učenik prvog razreda, a Pavle Stanković, učenik drugog razreda, i Lazar Lazarević, učenik trećeg razreda, osvojili su bronzane medalje.

 

Rezultati koje su postigli valjevski osnovci i srednjoškolci su izuzetni, tako da je Valjevo bio jedan od najuspešnijih gradova na finalnom takmičenju iz matematike "Kengur bez granica" koje je održano na Prirodno - matematičkom fakultetu u Kragujevcu.

 

Aktuelno

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR Pre 13 sati 17 minuta

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...

Devojke sa Štranda (foto: )
Na Pokrajinskoj smotri likovnih stvaralaca amatera Pre 15 sati 44 minuta

Tamnavac Dragoljub Trindić najbolji slikar Vojvodine

Na nedavno održanoj Pokrajinskoj smotri likovnih stvaralaca amatera Vojvodine, 24. po redu, prvu nagradu osvojila je slika "Devojke sa Štranda" autora Dragoljuba Trindića rodom iz ubskog sela Čučuge.