Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
21.06.2023, 06:51

Drugi rebalans budžeta Valjeva, kasa punija za blizu 288,5 miliona dinara

č: | fb:

Nakon šest meseci Gradsko veće je prihvatilo i drugi rebalans budžeta grada Valjeva za 2023. godinu kojim su javna sredstva u odnosu na prvi rebalans uvećana za oko 288,5 miliona dinara, i iznose blizu 5,19 milijardi dinara.

 

Kako se navodi u obrazloženju, preneta neutrošena sredstva budžeta Valjeva iz ranijih godina usklađena su sa Odlukom o završno računu budžeta Valjeva za 2022. godinu i iznose blizu 225,7 miliona dinara.

 

Na osnovu ostvarenja prihoda u prvih pet meseci, a u skladu sa revidiranim uputstovom Ministarstva finansija za pripremu odluke o budžetu lokalne vlasti za 2023. godinu, prihodi od poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke uvećani su za 104.750.000 dinara. Prihodi od poreza na imovinu povećani su za 25 miliona, dok će transferi od drugih nivoa vlasti biti povećani za blizu 41,7 miliona dinara...

 

U obrazloženju Odluke o drugom rebalansu budžeta Valjeva za 2023 godinu, navedeno je da će prihod od poreza na dobra i usluge biti umanjen za oko 134,2 miliona dinara, a to je iznos koji je bio planiran od koncesione naknade za obavljanje apotekarske delatnosti.

 

Što se tiče rashoda, drugim rebalansom rashodi i izdaci iz sredstaa budžeta Grada planirani su u iznosu od 5.048.804.000 dinara, a rashodi i izdaci iz drugih izvora u iznosu od blizu 139 miliona dinara.

 

Za komunalne delatnosti sredstva su povećana za 12,7 miliona dinara, za lokalni ekonomsku razvoj 11 miliona, dok uvećanje za organizaciju saobraćaja i saobraćajnu infrastrukturu iznosi 20,6 miliona dinara. Rashodi za predškolsko vaspitanje uvećani su za 17,9 miliona, za osnovno obrazoanje biće više blizu 12,7 miliona, dok su sredstva za srednje obrazovanje povećana za 5,8 miliona, a izdvajanja za razvoj kulture i informisanja povećana su za preko 25,4 miliona dinara...

 

Gradsko veće je, u skladu sa drugim rebalansom budžeta Valjeva, prihvatilo predlog Zaključka o usvajanju druge izmene Plana komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture grada Valjeva za 2023. godinu. Za finansiranje izgradnje i održavanje objekata komunalne infrastrukture opredeljeno je 1.470.913.660 dinara.

 

Konačnu reč o drugom rebalansu budžeta Valjeva za 2023. godinu daće odbornici na sednici Skupštine grada.

 

******

Ovaj tekst izrađen je u okviru projekta: "Budžet grada Valjeva u fokusu" koji je finansiran iz budžeta grada Valjeva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Grad Valjevo

Grad Valjevo (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 18 sati 8 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 18 sati 8 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...