Izgradnja parkinga na Divčibarama (maj 2023.) (foto: Kolubarske.rs)
Izgradnja parkinga na Divčibarama (maj 2023.) (foto: Kolubarske.rs)
29.06.2023, 06:52

Divčibare još uvek bez parkinga, gradnja traje skoro deset meseci

č: | fb:

Radovi na izgradnji parkinga na Divčibarama na površini od 4.000 kvadratnih metara, koji se finansiraju iz budžeta grada, počeli su pre skoro deset meseci i još uvek nisu okončani, i pored toga što je rok za završetak bio 90 radnih dana od dana uvođenja u posao izvođača radova.

 

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković kaže da je izvođač radova uveden u posao 10. oktobra prošle godine, a da su radovi obustavljeni nakon dva meseca zbog loših vremenskih uslova. Dodaje da su firme koje su dobile posao na javnoj nabavci radove nastavile 24. aprila ove godine, ali nije naveo razloge zbog kojih su radovi nastavljeni tek krajem aprila, niti zbog čega dva meseca nakon nastavka radova parking nije izgrađen.

 

"Radovi na izgradnji parkinga su u završnoj fazi. Nakon završetka radova na izgradnji parkinga i asfaltiranja pristupne saobraćajnice - Ulice doktora Pitovića, koja nije bila obuhvaćena projektom parkinga, znaće se vrednost izvedenih radova", naveo je gardonačelnik u pisanom odgovoru.

 

Međutim, gradonačelnik nije objasnio zbog čega pristupna saobraćajnica nije bila obuhvaćena projektom, pa samim tim ti radovi nisu ni planirani niti su bili predmet javne nabavke, niti je objasnio kada je i ko odlučio da pristupna saobraćajnica bude asfaltirana i sa koje pozicije je obezbeđen novac u budžetu Valjeva za te radove.

 

Podsetimo, posao vredan 29,8 miliona dinara sa PDV-om dobio je u julu prošle godine na tenderu konzorcijum tri valjevske firme "Kompresor Ing", "Elektrovolt" i PZP "Valjevo".

 

U pitanju su radovi na parternom uređenju auto parkingom (prva faza) na parcelama koje su u vlasništvu Grada površine od 4000 kvadratnih metara, a nalaze se prekoputa objekta Pošte ili u produžetku supermarketa u Valjevskoj ulici. Parking je predviđen za 122 automobila, 16 autobusa i pet mesta za lica sa posebnim potrebama.

 

******

Ovaj tekst izrađen je u okviru projekta: "Budžet grada Valjeva u fokusu" koji je finansiran iz budžeta grada Valjeva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Grad Valjevo

Grad Valjevo (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 27.04.2024

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...