Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
01.07.2023, 07:16

Direktori Vidraka, Poleta i Apoteke podneli ostavke, imenovani v.d. direktora

č: | fb:

Direktorke dva javna komunalna preduzeća u Valjevu "Vidrak" i "Polet", izabrane na konkursu na mandat od četiri godine, podnele su ostavke. Ostavku podneo i direktor Apoteke "Valjevo".

 

Direktorka JKP "Vidrak" Ksenija Badem, diplomirani inženjer pejzažne arhitekture i hortikulture, je na čelu tog javnog preduzeća bila od decembra 2021. godine, dok je direktorka JKP "Polet" Biljana Pavlović, doktor biotehničkih nauka, bila direktorka preduzeća, koje gazduje valjevskim pijacama, od juna 2022. godine.

 

Na sednici Skupštine grada, na kojoj su usvojena rešenja o prestanku mandata Ksenije Badem i Biljane Pavlović, nisu saopšteni razlozi njihovog povlačenja sa direktorskog mesta pre isteka četvorogodišnjeg mandata. Kako nam je rečeno ostavku su podnele iz "ličnog razloga".

 

Ostaku na mesto direktora Apoteka "Valjevo" je podneo diplomirani farmaceut Vojkan Stepanović.

 

Podsetimo, Grad Valjevo je pokušao da reši problem državne apoteke preko koncesije za obavljanje apotekarske delatnosti, međutim na javni poziv niko se nije javio. Potom je raspisan oglas o davanju poslovnog prostora u zakup na koji su se javile valjevska Vegafarma i Apotekarska ustanova Benu. Odluka o zakupcu još nije doneta, jer se jedan ponuđač žalio. 

 

Imenovani vršioci dužnosti direktora

 

Skupština grada je za v.d. direktora JKP "Vidrak" imenovala Dragutina Kuzmanovića, diplomirani inženjer šumarstva. U biografiji, koju je Kuzmanović dostavio Skupštini grada, navodi da je rođen1985. godine, diplomu inženjera šumarstva je stekao na Šumarskom fakultetu u Beogradu.

 

Kuzmanović je bio pomoćnik gradonačelnika, a na to mesto je postavljen u februaru ove godine. Na čelu JP "Agrorazvoj valjevske doline" bio je od 2021. do 2023, pre toga u istom preduzeću od 2016. do 2020. je radio na poslovima stručnog saradnika. U Direkciji za poljoprivredu i robne rezerve Valjeva na poslovima saradnika u vođenju evidencije i sastavljanja izveštaja o stnju robnih rezervi proveo je dve godine. Prvo radno iskustvo stekao je u agenciji MELLON kao agent za naplatu potraživanja.

 

Rešenjem Skupštine grada, vršilac dužnosti direktora JKP "Polet" Valjevo je Goran Cvijović, diplomirani ekonomista, rukovodilac službe računovodstva u tom javno komunalnom preduzeću.

 

U biografiji, koju je Goran Cvijović dostavio Skupštini grada, navodi da je rođen 1960. godine, diplomirao je 1986. godine na Ekonomskom fakultetu. U JKP "Polet" je zaposlen od 1990. godine, pre toga je dve godine bio rukovodilac sektora prodaje u preduzeću "Stefil" i godinu dana rukovodilac službe nabavke u Valjevskoj štampariji.

 

Skupština grada je za v.d. direktora Apoteke "Valjevo" imenovala Tatjanu Tošić iz Beograda. U biografiji, koja je dostavljena odbornicima, piše da je nakon završetka Valjevske gimnazije 2008. upisala Farmaceutski fakultet u Beogradu, a zvanje magistar farmacije stekla 2013. godine. Završila je specijalističke studije 2019. godine.

 

Nakon stažiranja i volonterskog rada u nekoliko apotekarskih ustanova u Beogradu, bila je zaposlena po više meseci, od 2017. do 2020, u četiri apotekrske ustanove. Od februara 2023. do juna ove godine radila je u apoteci "Neven", kompanija "INN-FARM".

 

O kadrovskim pitanjima odbornici Skupštine grada su, kao i uvek, odlučivali po skraćenom postupku, što znači da su sva kadrovska pitanja prošla "u paketu".

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 39 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 1 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara