Parking Divčibare (maj 2023.) (foto: Kolubarske.rs)
Parking Divčibare (maj 2023.) (foto: Kolubarske.rs)
14.07.2023, 06:41

Radovi na izgradnji parkinga na Divčibarama skuplji za milion dinara

č: | fb:

Umesto da radovi na izgradnji parkinga na Divčibarama, koji su počeli pre deset meseci, budu završeni, izvođači radova traže da vrednost radova bude uvećna za nešto preko milion dinara sa PDV-om u odnosu na ugovorenu cenu.

 

Izvođači radova valjevske firme "Kompresor ing", Preduzeće za puteve Valjevo i "Elektrovolt" tražili su izmenu ugovora, tačnije da radovi umesto oko 29,8 miliona dinara sa PDV-om, kolika je bila vrednost ugovorenog posla na javnoj nabavci, koštaju oko 30,8 miliona dinara sa PDV-om.

 

"Nepredviđeni radovi koji su nastali zbog znatnih izmena u odnosu na projekat, te je neophodno uraditi projekat izvedenog objekta. Zbog izmena u delu izgradnje javne rasvete bilo je neophodno izvesti dogradnju opreme u postojećem RO-JO kao i postavljanje glavno GRO. Projektom nije bilo predviđeno izmeštanje dva stuba Telekoma koji su se nalazili na ulazu u parking", naveli su izvođači radova razloge za povećanje cene, a objavljeno je na Portalu javnih nabavki.

 

Podsetimo, posao vredan 29,8 miliona dinara sa PDV-om dobio je u julu prošle godine na tenderu konzorcijum tri valjevske firme "Kompresor Ing", "Elektrovolt" i PZP "Valjevo". Njihova zajednička ponuda na javnoj nabavci, koju je raspisala Gradska uprava, bila je za oko 70.000 dinara niža od zajedničke ponude tri beogradske firme.

 

Prema ugovoru, koji je potpisan u septembru prošle godine, rok za završetak radova bio je 90 radnih dana od dana uvođenja u posao izvođača radova.

 

Izvođač radova uveden je u posao 10. oktobra prošle godine, ali su radovi obustavljeni nakon dva meseca zbog, kako je rečeno, loših vremenskih uslova, da bi bili nastavljeni tek 24. aprila ove godine. 

 

U pitanju su radovi na parternom uređenju auto parkingom (prva faza) na parcelama koje su u vlasništvu Grada površine od 4000 kvadratnih metara, a nalaze se prekoputa objekta Pošte ili u produžetku supermarketa u Valjevskoj ulici. Parking je predviđen za 122 automobila, 16 autobusa i pet mesta za lica sa posebnim potrebama.

 

******

Ovaj tekst izrađen je u okviru projekta: "Budžet grada Valjeva u fokusu" koji je finansiran iz budžeta grada Valjeva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Grad Valjevo

Grad Valjevo (Foto: Đorđe Đoković)


Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 27.04.2024

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...