Oluja (foto: Kolubarske.rs)
Oluja (foto: Kolubarske.rs)
19.07.2023, 19:28

Nevreme u Valjevu

č: | fb:

Nevreme praćeno jakim vetrom, pljuskovima i grmljavinom zahvatilo je oko 20 časova Valjevo. Olujni vetar je duvao brzinom od 70 kilometara na čas, za 40-ak minuta palo je 10 litara kiše po metru kvadratnom, a temperatura, u 20 časova bila je 30 stepeni, se za manje od pola časa spustila za deset stepeni, podaci su valjevske meteorološke stanice. Maksimalna temperatura danas u Valjevu bila je 35 stepeni, dok je u 21 čas izmereno 20 stepeni.

 

Prema prvim informacijama olujni vetar napravio je probleme u pojedinim delovima grada. Kako saznajemo oboreno je nekoliko stabala koja su oštetila automobile, olujni vetar je odneo krovove sa nekoliko privatnih kuća, pokidani su elektro kablovi. Najviše prijava je na Petom pouku, u Ulici Vlade Danilovića, u Petnici.   

 

Republički hidrometeorološki zavod RHMZ popodne je upozorio da je superćelijska oluja sve bliža Srbiji i da se očekuju da će se crni superćelijski oblaci nadviti nad Srbijom između 19 i 20 sati. Prema upozorenju RHMZ nevreme može da ugrozi bezbednost ljudi, životinja i imovine.

 

Aktuelno

Karađorđeva ulica bez drveća (foto: Kolubarske.rs)
Udruženje građana Lokalni odgovor Pre 11 sati 19 minuta

"Kaži kakav grad želiš?"

U okviru projekta "Kakav grad želiš", koji realizuje valjevsko Udruženje građana "Lokalni odgovor", nedavno je održan prvi sastanak neformalne grupe Savet naselja "Centar". Građani su nedovoljno...  · 2 komentara

 (foto: )
Jubilej Pre 12 sati 17 minuta

Ciklus koncerata za 70 godina MŠ "Živorad Grbić"

Uzbudljivo muzičko putovanje kroz sedam decenija talenta i uspeha očekuje nas u Muzičkoj Školi "Živorad Grbić", koja ove godine slavi značajan jubilej - 70 godina uspešnog rada.