Oluja (foto: Kolubarske.rs)
Oluja (foto: Kolubarske.rs)
19.07.2023, 19:28

Nevreme u Valjevu

č: | fb:

Nevreme praćeno jakim vetrom, pljuskovima i grmljavinom zahvatilo je oko 20 časova Valjevo. Olujni vetar je duvao brzinom od 70 kilometara na čas, za 40-ak minuta palo je 10 litara kiše po metru kvadratnom, a temperatura, u 20 časova bila je 30 stepeni, se za manje od pola časa spustila za deset stepeni, podaci su valjevske meteorološke stanice. Maksimalna temperatura danas u Valjevu bila je 35 stepeni, dok je u 21 čas izmereno 20 stepeni.

 

Prema prvim informacijama olujni vetar napravio je probleme u pojedinim delovima grada. Kako saznajemo oboreno je nekoliko stabala koja su oštetila automobile, olujni vetar je odneo krovove sa nekoliko privatnih kuća, pokidani su elektro kablovi. Najviše prijava je na Petom pouku, u Ulici Vlade Danilovića, u Petnici.   

 

Republički hidrometeorološki zavod RHMZ popodne je upozorio da je superćelijska oluja sve bliža Srbiji i da se očekuju da će se crni superćelijski oblaci nadviti nad Srbijom između 19 i 20 sati. Prema upozorenju RHMZ nevreme može da ugrozi bezbednost ljudi, životinja i imovine.

 

Aktuelno

Parking u Kolubari 2 (foto: Kolubarske.rs)
U Naselju Kolubara 2 Pre 19 sati 24 minuta

Samovolja na delu - zauzeta mesta na javnom parkingu

Početkom godine završeni su radovi na rekonstrukciji parkinga u Naselju Kolubara 2, koji su koštali preko 5,7 miliona dinara sa PDV-om. Ubrzo nakon završetka radova, desetak parking mesta "zauzeli"...  · 8 komentara

Humanitarna akcija na Gradskom trgu (foto: Iva Banović)
Fudbaler Nemanja Matić podržao akciju 21.02.2024

Ubljani prikupili rekordnu sumu novca za Roditeljsku kuću

Na dobrotvornom događaju priređenom na Gradskom trgu i od humanitarne aukcijske prodaje dresa proslavljenog fudbalera Nemanje Matića, Ubljani su uspeli da prikupe 376.200 dinara za izgradnju...