Oluja (foto: Kolubarske.rs)
Oluja (foto: Kolubarske.rs)
19.07.2023, 19:28

Nevreme u Valjevu

č: | fb:

Nevreme praćeno jakim vetrom, pljuskovima i grmljavinom zahvatilo je oko 20 časova Valjevo. Olujni vetar je duvao brzinom od 70 kilometara na čas, za 40-ak minuta palo je 10 litara kiše po metru kvadratnom, a temperatura, u 20 časova bila je 30 stepeni, se za manje od pola časa spustila za deset stepeni, podaci su valjevske meteorološke stanice. Maksimalna temperatura danas u Valjevu bila je 35 stepeni, dok je u 21 čas izmereno 20 stepeni.

 

Prema prvim informacijama olujni vetar napravio je probleme u pojedinim delovima grada. Kako saznajemo oboreno je nekoliko stabala koja su oštetila automobile, olujni vetar je odneo krovove sa nekoliko privatnih kuća, pokidani su elektro kablovi. Najviše prijava je na Petom pouku, u Ulici Vlade Danilovića, u Petnici.   

 

Republički hidrometeorološki zavod RHMZ popodne je upozorio da je superćelijska oluja sve bliža Srbiji i da se očekuju da će se crni superćelijski oblaci nadviti nad Srbijom između 19 i 20 sati. Prema upozorenju RHMZ nevreme može da ugrozi bezbednost ljudi, životinja i imovine.

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 7 sati 2 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 4 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 12 sati 12 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara