Oluja (foto: Kolubarske.rs)
Oluja (foto: Kolubarske.rs)
19.07.2023, 19:28

Nevreme u Valjevu

č: | fb:

Nevreme praćeno jakim vetrom, pljuskovima i grmljavinom zahvatilo je oko 20 časova Valjevo. Olujni vetar je duvao brzinom od 70 kilometara na čas, za 40-ak minuta palo je 10 litara kiše po metru kvadratnom, a temperatura, u 20 časova bila je 30 stepeni, se za manje od pola časa spustila za deset stepeni, podaci su valjevske meteorološke stanice. Maksimalna temperatura danas u Valjevu bila je 35 stepeni, dok je u 21 čas izmereno 20 stepeni.

 

Prema prvim informacijama olujni vetar napravio je probleme u pojedinim delovima grada. Kako saznajemo oboreno je nekoliko stabala koja su oštetila automobile, olujni vetar je odneo krovove sa nekoliko privatnih kuća, pokidani su elektro kablovi. Najviše prijava je na Petom pouku, u Ulici Vlade Danilovića, u Petnici.   

 

Republički hidrometeorološki zavod RHMZ popodne je upozorio da je superćelijska oluja sve bliža Srbiji i da se očekuju da će se crni superćelijski oblaci nadviti nad Srbijom između 19 i 20 sati. Prema upozorenju RHMZ nevreme može da ugrozi bezbednost ljudi, životinja i imovine.

 

Aktuelno

Slobodan Gvozdenović (foto: Kolubarske.rs)
Bez kraja Pre 19 sati 51 minuta

Što dolikuje volu, ne dolikuje Jupiteru!

Ocenjivanje načina na koji se u skupštinama vode sednice, sastavni je deo ocenjivanja sednica i parlamentarizma uopšte. U tom smislu ni prvo vođenje sednice naše gradske Skupštine, ne zaslužuje...  · 9 komentara

 (foto: )
Otvoren do 1. septembra Pre 17 sati 24 minuta

Konkurs za književnu nagradu "Radovan Beli Marković"

Biblioteka "Radovan Beli Marković" iz Lajkovca raspisala je početkom jula Konkurs za književnu nagradu za roman ili knjigu pripovedaka (priča) objavljene na srpskom jeziku u prošloj ili ovoj...