Oluja (foto: Kolubarske.rs)
Oluja (foto: Kolubarske.rs)
19.07.2023, 19:28

Nevreme u Valjevu

č: | fb:

Nevreme praćeno jakim vetrom, pljuskovima i grmljavinom zahvatilo je oko 20 časova Valjevo. Olujni vetar je duvao brzinom od 70 kilometara na čas, za 40-ak minuta palo je 10 litara kiše po metru kvadratnom, a temperatura, u 20 časova bila je 30 stepeni, se za manje od pola časa spustila za deset stepeni, podaci su valjevske meteorološke stanice. Maksimalna temperatura danas u Valjevu bila je 35 stepeni, dok je u 21 čas izmereno 20 stepeni.

 

Prema prvim informacijama olujni vetar napravio je probleme u pojedinim delovima grada. Kako saznajemo oboreno je nekoliko stabala koja su oštetila automobile, olujni vetar je odneo krovove sa nekoliko privatnih kuća, pokidani su elektro kablovi. Najviše prijava je na Petom pouku, u Ulici Vlade Danilovića, u Petnici.   

 

Republički hidrometeorološki zavod RHMZ popodne je upozorio da je superćelijska oluja sve bliža Srbiji i da se očekuju da će se crni superćelijski oblaci nadviti nad Srbijom između 19 i 20 sati. Prema upozorenju RHMZ nevreme može da ugrozi bezbednost ljudi, životinja i imovine.

 

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
U Domu zdravlja Pre 15 sati 19 minuta

Oko 250 sugrađana na preventivnim pregledima

Ultrazvučni pregled dojke za žene i PSA test za otkrivanje tumora prostate u ranoj fazi kod muškaraca ponovo su izazvali veliko interesovanje sugrađana. Ultrazvučni pregled dojke urađen je za 102...  · 1 komentar

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 30.11.2023

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...  · 9 komentara