Pao krov na automobile (foto: Kolubarske.rs)
Pao krov na automobile (foto: Kolubarske.rs)
19.07.2023, 21:41

Olujni vetar odneo krov, obarao drveće, oštećeni automobili

č: | fb:

Olujni vetar, koji je dostizao brzinu od 70 kilometara na čas, nosio je krovove i obarao drveće u Valjevu. Prema prvim informacijama u toku večeri bilo je preko 30 intervencija, više od polovine u užem delu grada.

 

Sa stambene zgrade u Čačanskoj ulici olujni vetar je odneo limeni krov koji je pao na tri parkirana automobila. Pričinjena je velika materijalna šteta. 

Pao krov na automobile

Pao krov na automobile (Foto: Kolubarske.rs)

 

Kako saznajemo, večeras je pet ekipa vatrogasno-spasilačke jedinice bilo na terenu. Najviše intervencija je bilo na Petom puku, u naseljima Kolubara 2 i Zbratimljeni gradovi, u Petnici... Drveće je palo na nekoliko automobila i saobraćajnice, a prema rečima vatrogasaca oštećeno je i nekoliko dalekovoda što je izazvalo manje požare. Pojedini delovi grada ostali su bez  struje.

 

Nevreme praćeno jakim vetrom, pljuskovima i grmljavinom zahvatilo je oko 20 časova Valjevo. Prema podacima valjevske meteorološke stanice olujni vetar je duvao brzinom od 70 kilometara na čas, za 40-ak minuta palo je 10 litara kiše po metru kvadratnom. Maksimalna temperatura danas u Valjevu bila je 35 stepeni, dok je u 21 čas, nakon nevremena koje je zahvatilo Valjevo, izmereno 20 stepeni.

Aktuelno

Podzemni kontejneri na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Komunalno sređivanje Pre 4 sati 4 minuta

Divčibare dobilo 13 podzemnih kontejnera

Na Divčibarama je postavljeno 13 podzemnih kontejnera za odlaganje komunalnog otpada, čija je vrednost deset miliona dinara. Pored kontejnera postavljene su i posude za odlaganje žara. Biće...