Pao krov na automobile (foto: Kolubarske.rs)
Pao krov na automobile (foto: Kolubarske.rs)
19.07.2023, 21:41

Olujni vetar odneo krov, obarao drveće, oštećeni automobili

č: | fb:

Olujni vetar, koji je dostizao brzinu od 70 kilometara na čas, nosio je krovove i obarao drveće u Valjevu. Prema prvim informacijama u toku večeri bilo je preko 30 intervencija, više od polovine u užem delu grada.

 

Sa stambene zgrade u Čačanskoj ulici olujni vetar je odneo limeni krov koji je pao na tri parkirana automobila. Pričinjena je velika materijalna šteta. 

Pao krov na automobile

Pao krov na automobile (Foto: Kolubarske.rs)

 

Kako saznajemo, večeras je pet ekipa vatrogasno-spasilačke jedinice bilo na terenu. Najviše intervencija je bilo na Petom puku, u naseljima Kolubara 2 i Zbratimljeni gradovi, u Petnici... Drveće je palo na nekoliko automobila i saobraćajnice, a prema rečima vatrogasaca oštećeno je i nekoliko dalekovoda što je izazvalo manje požare. Pojedini delovi grada ostali su bez  struje.

 

Nevreme praćeno jakim vetrom, pljuskovima i grmljavinom zahvatilo je oko 20 časova Valjevo. Prema podacima valjevske meteorološke stanice olujni vetar je duvao brzinom od 70 kilometara na čas, za 40-ak minuta palo je 10 litara kiše po metru kvadratnom. Maksimalna temperatura danas u Valjevu bila je 35 stepeni, dok je u 21 čas, nakon nevremena koje je zahvatilo Valjevo, izmereno 20 stepeni.

Aktuelno

Parking u Kolubari 2 (foto: Kolubarske.rs)
U Naselju Kolubara 2 Pre 20 sati 30 minuta

Samovolja na delu - zauzeta mesta na javnom parkingu

Početkom godine završeni su radovi na rekonstrukciji parkinga u Naselju Kolubara 2, koji su koštali preko 5,7 miliona dinara sa PDV-om. Ubrzo nakon završetka radova, desetak parking mesta "zauzeli"...  · 8 komentara

Humanitarna akcija na Gradskom trgu (foto: Iva Banović)
Fudbaler Nemanja Matić podržao akciju 21.02.2024

Ubljani prikupili rekordnu sumu novca za Roditeljsku kuću

Na dobrotvornom događaju priređenom na Gradskom trgu i od humanitarne aukcijske prodaje dresa proslavljenog fudbalera Nemanje Matića, Ubljani su uspeli da prikupe 376.200 dinara za izgradnju...