Lift stolica (foto: www.valjevo.rs)
Lift stolica (foto: www.valjevo.rs)
20.07.2023, 11:11

Postavljena lift stolica na petničkim bazenima

č: | fb:

Ustanova za fizičku kulturu "Valis" postavila je lift stolicu za osobe sa invalidi Petnica, objavljeno je na sajtu Grada. Direktor Ustanove Željko Ostojić kaže da SRC Petnica i bazeni postoje već skoro 40 godina, a ovo je prvi put da se i osobama sa invaliditetom, postavljanjem lift stolice, omogućio pristup bazenu.

 

"Lift stolica je mobilna, postavljena je u plićem delu olimpijskog bazena i dostupna je svima kojima je neophodna pomoć za ulazak u bazen. Cilj nam je da bazen učinimo dostupnim svima za korišćenje i ne postoji razlog zašto invalidi ne bi koristili bazen. To nije pitanje ugođaja za njih, već i važan segment u velikom broju medicinskog tretmana. Razumevanje potreba osetljivih društvenih grupa i kreiranje usluga socijalne zaštite u skladu sa tim potrebama, jedan je od važnih koraka ka jačanju osetljivih grupa i društva u celini, i kao direktor Ustanove ponosan sam što smo realizovali i ovu inicijativu ispred grada Valjeva. Svakako smo raspoloživi da izlazimo u susret svim našim sugrađanima, posebno onim ugroženim", kazao je direktor UFK „Valis“ Željko Ostojić.

 

Član Gradskog veća Vladimir Mišković je naglasio značaj postavljanja lift stolice. "Ova pomagala su poslednja, ali daleko od toga da su jedina investicija u stvaranje uslova za ravnopravniji život osoba sa invaliditetom. U tom smislu, Valjevo se trudi da bude primer dobre prakse u ovoj oblasti. Ono što smo obećali, ispunili smo i drago mi je da smo uživanje u SRC Petnica približili i osobama sa invaliditetom. Samo oni ljudi čija je želja bila da samostalno koriste usluge bazena, znaju koliko su lift i stolica značajni. Neki od njih će, možda po prvi put ući u SRC Petnica i plivati u bazenu, što mi je posebno drago", rekao je Mišković.

Aktuelno

Dobitnici Vukove nagrade (foto: )
Za 2023. godinu Pre 20 minuta

Izuzetna Vukova nagrada dodeljena valjevskoj biblioteci

Matična biblioteka "Ljubomir Nenadović" dobitnik je Izuzetne Vukove nagrade za 2023. godinu. Direktorki Matične biblioteke Violeti Milošević nagrada je uručena na tradicionalnoj svečanosti u...