Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
22.08.2023, 09:17

Poreska uprava zatvorila pet objekata za vreme trajanja Tešnjarskih

č: | fb:

Inspektori Poreske uprave Republike Srbije zatvorili su pet ugostiteljskih objekata u Valjevu za vreme trajanja Tešnjarskih večeri zbog neizdavanja fiskalnih računa, objavljeno je na sajtu Poreske uprave Republike Srbije.

 

Kako je navedeno, na vrlo posećenim manifestacijama poput Sabora trubača u Guči, Nišvilu u Nišu, Tešnjarskim večerima u Valjevu i Danima piva u Zrenjaninu izvršeno je 19 kontrola, i usled utvrđenih nepravilnosti u 16 slučajeva izrečena je mera zabrane obavljanja delatnosti. U Guči i Valjevu zatvoreno je po pet objekata, u Zrenjaninu četiri i u Nišu dva.

 

"Inspektori Poreske uprave Republike Srbije kontinuirano sprovode brojne kontrole evidentiranja prometa preko elektronskih fiskalnih uređaja u skladu sa propisima koji se odnose na novi model eFiskalizacije. Ovim kontrolama, tokom ove godine, obuhvaćeni su i obveznici koji su uzeli učešće na brojnim turističkim, kulturno-umetničkim, gastronomskim i sajamskim manifestacijama", navodi Poreska uprava.

 

Kontrolama su, između ostalih, obuhvaćene manifestacije u Beogradu - Beogradska zima, Burger fest, Beer Fest, Music Week, BG Noćni market, kao i sajmovi automobila, knjiga i kozmetike, Kačarevu - Slaninijada, Turiji - Kobasicijada, Novom Sadu -Sajam knjiga, Međunarodni poljoprivredni sajam, Festival vina Interfest, Erdeviku - Kulenijada, Temerinu -Pasuljijada, Vrnjačkoj Banji -Love Fest, Zrenjaninu -Dani piva, Valjevu -Tešnjarske večeri, Guči - Sabor trubača i Nišu -Nišville Jazz Festival.

 

Na ovim manifestacijama izvršene su 102 kontrole prometa preko fiskalnih uređaja i zbog utvrđenih nepravilnosti neizdavanja fiskalnih računa u 66 slučajeva izrečena je zakonska mera zabrane obavljanja delatnosti.

 

"Poreska uprava, zahvaljujući alatima novog modela fiskalizacije, raspolaže sa svim neophodnim podacima o prometu u realnom vremenu na svakoj maloprodajnoj lokaciji u Republici. Na taj način, uz primenu analize rizika i ciljanih kontrola, u mogućnosti je da efikasno reaguje na svaku nepravilnost kod poreskih obveznika koji ne ispunjavaju svoje zakonske obaveze".

 

 

Aktuelno

Prekid sednice Skupštine grada (foto: Kolubarske.rs)
Nakon pet časova zasedanja Pre 10 sati 18 minuta

Prekinuta sednica Skupštine grada Valjeva

Današnja sednica Skupštine grada prekinuta je nakon pet časova zasedanja, kada je u toku bila rasprava o šestoj tački dnevnog reda - izmene Plana komunalne izgradnje. Sednica će biti nastavljena u...  · 16 komentara