Tešnjar (foto: Đorđe Đoković)
Tešnjar (foto: Đorđe Đoković)
29.09.2023, 12:23

Tribina "Tešnjar ima budućnost"

č: | fb:

"Tešnjar ima budućnost", naziv je tribine u organizaciji udruženja Valjevski pokret otpora (VPO), koja će biti održana u petak, 29. septembra u 20 časova, u restoranu "Jefimija" u Tešnjaru.

 

Kako je navedeno u pozivu, na tribini će biti reči ne samo o problemima, sa kojima se suočavaju žitelji stare čaršije, nego i o strategiji očuvanja i razvoja Tešnjara koju je Valjevski pokret otpora pripremio zajedno sa sugrađanima.

 

"Tešnjar, biser našeg grada, nebrigom nadležnih organa doveden je na rub propasti. Stara gradska čaršija urušava se pred našim očima, a Tešnjarci trpe dugogodišnju torturu jer je njihov kraj pretvoren u leglo vikend-bahanalija svake vrste koje su se otele kontroli. Slična situacija je u drugim delovima centralne gradske zone. Vreme je da svi zajedno kažemo dosta, vreme je da nadležni organi počnu da primenjuju zakonske propise i to bez izuzetka", navodi u pozivu organizator i poručuje:

 

"Neka svaka ulica i trg našeg grada budu valjevska Agora!".

Tešnjar (arhiva)

Tešnjar (arhiva) (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 7 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...