Dodeljene zahvalnice na svečanosti (foto: www.valjevo.rs)
Dodeljene zahvalnice na svečanosti (foto: www.valjevo.rs)
02.10.2023, 06:57

Poljoprivredna škola proslavila 100 godina postojanja

č: | fb:

Poljoprivredna škola sa domom učenika "Valjevo" proslavila je 100 godina postojanja. Svečanoj akademiji u Centru za kulturu, povodom značajnog jubileja, prisustvovale su ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.

 

"Za izuzetan doprinos u obrazovanju je ovoj školi Ministarstvo prosvete već dodelilo Svetosavsku nagradu. Ne smemo zaboraviti da je Poljoprivredna škola dala veliki doprinos unapređenju poljoprivrede valjevskog kraja i društva u celini. Tokom svih godina rada, škola se razvijala i prilagođavala svoj rad potrebama učenika. Želim da naglasim da će i u daljim naporima da održi visok standard i kvalitet rada, imati punu podršku Ministarstva prosvete", kazala je ministarka Đukić Dejanović.

Slavica Đukić Dejanović

Slavica Đukić Dejanović (Foto: www.valjevo.rs)

 

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković je takođe potvrdila da je Poljoprivredna škola dala nemerljiv doprinos poljoprivrednom razvoju valjevskog kraja.

 

"Ministarstvo snažno, i možda više nego ikada, podržava sve svoje poljoprivredne proizvođače i prepoznali smo u vama kapacitet koji je u daljem razvoju neophodan. Treba da nastavite ovim putem i u budućnosti. Mi smo mogu skromno da kažem izveli jednu revoluciju u poljoprivredi, digitalizovali smo ovu oblast i ja vam želim da u svom daljem radu imate neprestane revolucije koje donose dobrobit ovoj zajednici", rekla je ministarka Tanasković.

Jelena Tanasković

Jelena Tanasković (Foto: www.valjevo.rs)

 

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je rekao da je poljoprivreda osnova razvoja društva i dodao da mu je izuzetno drago što se današnje generacije vraćaju poljoprivrednoj proizvodnji mnogo više nego ranije.

 

"Da bismo odgovorili izazovima novog vremena, neophodno je da imamo mlade i obrazovane stručnjake, koji mogu da odgovore zahtevima moderne poljoprivrede. Dosadašnji rezultati u radu, uveravaju nas da će Poljoprivredna škola u Valjevu i u ovom veku nastaviti da postiže vrhunske rezultate i da će biti okosnica razvoja našeg grada i cele naše zemlje", rekao je gradonačelnik Gojković.

Lazar Gojković

Lazar Gojković (Foto: www.valjevo.rs)

 

Na Svečanoj akademiji povodom 100 godina postojanja Poljoprivredne škole, dodeljene su zahvalnice predstavnicima Ministarstva prosvete i Ministarstva poljoprivrede, Školske uprave Valjevo, grada Valjeva, episkopu g. Isihiju, predstavnicima Policijske uprave Valjevo, kao i kompanijama Europrom i Ingrap-Omni.

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
U Domu zdravlja Pre 14 sati 54 minuta

Oko 250 sugrađana na preventivnim pregledima

Ultrazvučni pregled dojke za žene i PSA test za otkrivanje tumora prostate u ranoj fazi kod muškaraca ponovo su izazvali veliko interesovanje sugrađana. Ultrazvučni pregled dojke urađen je za 102...  · 1 komentar

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 30.11.2023

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...  · 9 komentara