Dodeljene zahvalnice na svečanosti (foto: www.valjevo.rs)
Dodeljene zahvalnice na svečanosti (foto: www.valjevo.rs)
02.10.2023, 06:57

Poljoprivredna škola proslavila 100 godina postojanja

č: | fb:

Poljoprivredna škola sa domom učenika "Valjevo" proslavila je 100 godina postojanja. Svečanoj akademiji u Centru za kulturu, povodom značajnog jubileja, prisustvovale su ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.

 

"Za izuzetan doprinos u obrazovanju je ovoj školi Ministarstvo prosvete već dodelilo Svetosavsku nagradu. Ne smemo zaboraviti da je Poljoprivredna škola dala veliki doprinos unapređenju poljoprivrede valjevskog kraja i društva u celini. Tokom svih godina rada, škola se razvijala i prilagođavala svoj rad potrebama učenika. Želim da naglasim da će i u daljim naporima da održi visok standard i kvalitet rada, imati punu podršku Ministarstva prosvete", kazala je ministarka Đukić Dejanović.

Slavica Đukić Dejanović

Slavica Đukić Dejanović (Foto: www.valjevo.rs)

 

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković je takođe potvrdila da je Poljoprivredna škola dala nemerljiv doprinos poljoprivrednom razvoju valjevskog kraja.

 

"Ministarstvo snažno, i možda više nego ikada, podržava sve svoje poljoprivredne proizvođače i prepoznali smo u vama kapacitet koji je u daljem razvoju neophodan. Treba da nastavite ovim putem i u budućnosti. Mi smo mogu skromno da kažem izveli jednu revoluciju u poljoprivredi, digitalizovali smo ovu oblast i ja vam želim da u svom daljem radu imate neprestane revolucije koje donose dobrobit ovoj zajednici", rekla je ministarka Tanasković.

Jelena Tanasković

Jelena Tanasković (Foto: www.valjevo.rs)

 

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je rekao da je poljoprivreda osnova razvoja društva i dodao da mu je izuzetno drago što se današnje generacije vraćaju poljoprivrednoj proizvodnji mnogo više nego ranije.

 

"Da bismo odgovorili izazovima novog vremena, neophodno je da imamo mlade i obrazovane stručnjake, koji mogu da odgovore zahtevima moderne poljoprivrede. Dosadašnji rezultati u radu, uveravaju nas da će Poljoprivredna škola u Valjevu i u ovom veku nastaviti da postiže vrhunske rezultate i da će biti okosnica razvoja našeg grada i cele naše zemlje", rekao je gradonačelnik Gojković.

Lazar Gojković

Lazar Gojković (Foto: www.valjevo.rs)

 

Na Svečanoj akademiji povodom 100 godina postojanja Poljoprivredne škole, dodeljene su zahvalnice predstavnicima Ministarstva prosvete i Ministarstva poljoprivrede, Školske uprave Valjevo, grada Valjeva, episkopu g. Isihiju, predstavnicima Policijske uprave Valjevo, kao i kompanijama Europrom i Ingrap-Omni.

Aktuelno

Žičara Crni vrh (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare Ski Resort Pre 5 sati 13 minuta

Avantura i muzika na Divčibarama za prvomajske praznike

Divčibare Ski Resort, koje upravlja ski stazom Crni vrh, pripremilo je niz avanturističkih i muzičkih aktivnosti na Divčibarama za prvomajske praznike. Za ljubitelj prirode, avanture i dobre zabave...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 5 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...