Poruka na ulici (foto: Ozon Press)
Poruka na ulici (foto: Ozon Press)
05.10.2023, 07:47

Trojica aktivista puštena na slobodu nakon saslušanja

č: | fb:

Trojica ekoloških aktivista Miloš Kuvekalović, Dragan Simović i Vladimir Milivojević, koji su juče uhapšeni zbog incidenta sa policijom na putu ka Kablaru, puštena su sinoć nakon što su saslušana kod sudije Osnovnog suda u Čačku. Uhapšeni građanski aktivisti u Osnovni sud privedeni su tek oko 18.30.

 

Podsetimo, nakon hapšenja ove trojice aktivista, organizovan je i protest ispred Policijske uprave u Čačku na kome su učestvovali građani i ekološki aktivisti ne samo iz Čačka, već i iz Gornjeg Milanovca, Kraljeva, Gornje Dobrinje, Požege…

 

Protest pred policijom

Protest pred policijom (Foto: Ozon Press)

U znak protesta zbog napotrebnog privođenja trojice ekoloških aktivista zbog navodnog "ometanja službenog lica u izvršenju službene radnje" građani su se okupili ispred zgrade Policijske uprave i u jednom trenutku su zauzeli i kolovoz, pa je nastao prekid saobraćaja.

 

Na pešačkom prelazu kod ulaza u zgradu Policijske uprave ispisana je i parola sa jasnom porukom policiji: Krimosi u zatvor. Sloboda narodu!

Aleksandar Jovanović Ćuta

Aleksandar Jovanović Ćuta (Foto: Ozon Press)

 

Nezadovoljnim građanima ispred Policijske uprave u Čačku pridružio se i narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta, koji je prisustvovao hapšenju ekoloških aktivista na Kablaru. Tom prilikom i prema njemu je primenjena policijska fizička siila iako je narodni poslanik.

 

Protest ispred PU Čačak je počeo oko 16:30 i tokom gotovo četiri sata ovaj deo grada bio je zatvoren za saobraćaj. Građani su se ispred zgrade PU okupili na poziv Saveza ekoloških organizacija Srbije.

Uhapšena aktivisi

Uhapšena aktivisi (Foto: Ozon Press)

 

Kako je Miloš Kuvekalović izjavio za medije ispred suda, na teret im se stavljalo ometanje službenog lica u vršenju dužnosti.

 

- Prijatno sam iznenađen ponašanjem policije. Ovo bih ponovio opet. Sva trojica, koji smo osumnjičeni, oslobođeni smo - dodao je Kuvekalović.

 

Nakon puštanja iz pritvora Kuvekalovića, Simovića i Milivojevića, građani su sa transparentima prošetali do Gradskog trga.

 

Kako je izgledalo hapšenje na Kablaru možete pogledati:https://www.ozonpress.net/zajednicki-glas/trojica-aktivista-pusteni-na-slobodu-nakon-saslusanja-video/

Glas ZA slobodu medija

Glas ZA slobodu medija

Aktuelno

Hansgrohe (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Lokalni odgovor Pre 42 minuta

Nemački red i kvalitet nisu za Valjevo?

Da li bi "Hansgrohe" mogao u Nemačkoj da gradi fabriku bez dozvole kao što to možda radi u Valjevu? To je pitanje koje možemo postaviti danas u Gradskoj upravi na javnoj prezentaciji studije o...

Karađorđeva ulica bez drveća (foto: Kolubarske.rs)
Udruženje građana Lokalni odgovor Pre 22 sati 23 minuta

"Kaži kakav grad želiš?"

U okviru projekta "Kakav grad želiš", koji realizuje valjevsko Udruženje građana "Lokalni odgovor", nedavno je održan prvi sastanak neformalne grupe Savet naselja "Centar". Građani su nedovoljno...  · 3 komentara