Poruka na ulici (foto: Ozon Press)
Poruka na ulici (foto: Ozon Press)
05.10.2023, 07:47

Trojica aktivista puštena na slobodu nakon saslušanja

č: | fb:

Trojica ekoloških aktivista Miloš Kuvekalović, Dragan Simović i Vladimir Milivojević, koji su juče uhapšeni zbog incidenta sa policijom na putu ka Kablaru, puštena su sinoć nakon što su saslušana kod sudije Osnovnog suda u Čačku. Uhapšeni građanski aktivisti u Osnovni sud privedeni su tek oko 18.30.

 

Podsetimo, nakon hapšenja ove trojice aktivista, organizovan je i protest ispred Policijske uprave u Čačku na kome su učestvovali građani i ekološki aktivisti ne samo iz Čačka, već i iz Gornjeg Milanovca, Kraljeva, Gornje Dobrinje, Požege…

 

Protest pred policijom

Protest pred policijom (Foto: Ozon Press)

U znak protesta zbog napotrebnog privođenja trojice ekoloških aktivista zbog navodnog "ometanja službenog lica u izvršenju službene radnje" građani su se okupili ispred zgrade Policijske uprave i u jednom trenutku su zauzeli i kolovoz, pa je nastao prekid saobraćaja.

 

Na pešačkom prelazu kod ulaza u zgradu Policijske uprave ispisana je i parola sa jasnom porukom policiji: Krimosi u zatvor. Sloboda narodu!

Aleksandar Jovanović Ćuta

Aleksandar Jovanović Ćuta (Foto: Ozon Press)

 

Nezadovoljnim građanima ispred Policijske uprave u Čačku pridružio se i narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta, koji je prisustvovao hapšenju ekoloških aktivista na Kablaru. Tom prilikom i prema njemu je primenjena policijska fizička siila iako je narodni poslanik.

 

Protest ispred PU Čačak je počeo oko 16:30 i tokom gotovo četiri sata ovaj deo grada bio je zatvoren za saobraćaj. Građani su se ispred zgrade PU okupili na poziv Saveza ekoloških organizacija Srbije.

Uhapšena aktivisi

Uhapšena aktivisi (Foto: Ozon Press)

 

Kako je Miloš Kuvekalović izjavio za medije ispred suda, na teret im se stavljalo ometanje službenog lica u vršenju dužnosti.

 

- Prijatno sam iznenađen ponašanjem policije. Ovo bih ponovio opet. Sva trojica, koji smo osumnjičeni, oslobođeni smo - dodao je Kuvekalović.

 

Nakon puštanja iz pritvora Kuvekalovića, Simovića i Milivojevića, građani su sa transparentima prošetali do Gradskog trga.

 

Kako je izgledalo hapšenje na Kablaru možete pogledati:https://www.ozonpress.net/zajednicki-glas/trojica-aktivista-pusteni-na-slobodu-nakon-saslusanja-video/

Glas ZA slobodu medija

Glas ZA slobodu medija

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 10 sati 50 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 5 komentara