Centar za socijalni rad (foto: Đorđe Đoković)
Centar za socijalni rad (foto: Đorđe Đoković)
08.10.2014, 13:06

Novac hraniteljima stiže u ponedeljak

č: | fb:

Isplata novčane naknade za hraniteljske porodice, koje finansijsku pomoć primaju preko valjevskog Centra za socijalni rad, počeće u ponedeljak. Prema saznanjima Kolubarskih.rs Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je svoj deo posla uradilo, sada su na potezu Ministarstvo finanaija i trezor preko koga se obavljaju finansijske transakcije. Ukoliko ne bude dodatnih problema, rečeno nam je u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Centar za sociojalni rad će tim novcem moći da raspolaže od ponedeljka. Inače, ministarstvo će valjevskom Centru isplatiti ukupan dug za hraniteljske porodice.

Vd direktor Kaja Jovanović se međutim nada da će isplata početi u petak. „Očekujemo da će Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sutra uplati novac, tako da ćemo sa isplatom početi pre vikenda”, kaže vd direktor Centra za socijalni rad. Za Kaju Jovanović je jedina  nepoznanica  bila to da li će Ministarstvo ukupan dug isplatiti odjednom ili će to biti u nekoliko delova.  

Hraniteljskim porodicama, ima ih 35 u kojima je smešteno 53 dece, sedam meseci nije isplaćen ni dinar jer je račun Centra za socijalni rad bio u blokadi sedam meseci, sa dugom od blizu dva miliona dinara sa kamatom, zbog sudske izvršne presude u sporu koji je trajao deset godina. Račun Centra je odblokiran pre osam dana, a hraniteljima novac još uvek nije isplaćen.

Novčana naknada za jedno dete smešteno u hraniteljskim porodicama iznosi 14.319 dinara, za dvoje dece je 17.622 dinara, dok visina novčane naknade za troje dece iznosi 26.433 dinara. U Centru za socijalni rad, bez provere u računovodstvu, nisu mogli da kažu koliko se novca duguje hraniteljima za sedam meseci. Ni u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, zbog komplikovane procedure, nismo saznali uklupnu cifru. 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 23 sati 32 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara