Gradsko veće (foto: www.valjevo.rs)
Gradsko veće (foto: www.valjevo.rs)
27.10.2023, 06:55

Treći rebalans budžeta Valjeva, kasa punija za preko 149,1 milion dinara

č: | fb:

Dva meseca pred kraj godine Gradsko veće je prihvatilo i treći rebalans budžeta grada Valjeva za 2023. godinu kojim su javna sredstva povećana za oko 149,1 miliona dinara, i iznose preko 5,4 milijarde dinara.

 

Kako se navodi u obrazloženju, planirani su prihodi i primanja i preneta neutrošena sredstva u iznosu od 5.269.285.000 dinara sredstava budžeta grada i 144.494.602 dinara sredstava iz ostalih izvora budžetskih korisnika.

 

Tekući prihodi su povećani za 136 miliona dinara, porez na dohodak, dobit i kapitalne dobitke uvećani su za 117 miliona dinara; prihodi od poreza na zarade iznose 116 miliona dinara više, dok će porez na imovinu biti povećan za dva miliona dinara u odnosu na prethodni plan.

 

Što se tiče rashoda, za program stanovanje, urbanizam i prostorno planiranje sredstva su manja za 2,6 miliona dinara u odnosu na prethodni plan; kod komunanih delatnosti povećanje iznosi oko 23 miliona dinara; za zaštitu životne sredine sredstva su povećana za oko miliona dinara; za program organizacija saobraćaja i saobraćajne infrastrukture biće više 7,7 miliona dinara; za predškolsko obrazovanje i vaspitanje sredstva su povećana za 126 miliona dinara; za socijalnu i dečju zaštitu biće više 47 miliona dinara...

 

Kako se navodi u obrazloženju za treći rebalans budžeta Valjeva za 2023. godinu, masa sredstava za plate iz sredstava budžeta ovim rebalansom uvećana je u ukupnom iznosu za blizu 136 miliona dinara u odnosu na prethodno planiranu masu, u skladu sa Zaključcima Vlade Republike Srbije, kojima su osnovice za obračun i isplatu plata u jedinicama lokalne samouprave i javnim službama uvećane u odnosu na prethodnu godinu. Obzirom da postoji obaveza usklađivanja plata sa naved enim zaključcima, a da to nije učinjeno prethodnim rebalansom budžeta grada za 202 3 . godinu, usklađivanje je izvršeno trećim rebalansom.

 

Gradsko veće je, u skladu sa trećim rebalansom budžeta Valjeva, prihvatilo predlog Zaključka o usvajanju treće izmene Plana komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture grada Valjeva za 2023. godinu. Za finansiranje izgradnje i održavanje objekata komunalne infrastrukture opredeljeno je blizu 1,5 milijardi dinara.

 

Konačnu reč o trećem rebalansu budžeta Valjeva za 2023. godinu daće odbornici na sednici Skupštine grada.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 7 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...