Viši sud Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
Viši sud Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
08.11.2023, 07:55

Promene na čelu Višeg i Privrednog suda u Valjevu

č: | fb:

Sudija Višeg suda u Valjevu Milan Aleksić je, Odlukom Visokog saveta sudstva, postavljen za vršioca funkcije predsednika Višeg suda u Valjevu, umesto Biljane Savić, dok je sudija Privrednog suda Srećko Timotić postavljen za vršioca funkcije predsednika Privrednog suda u Valjevu umesto Jasmine Ilić Matić.

 

Kako je navedeno u Odluci, Aleksić će funkciju obavljati od 1. novembra 2023. godine do dana stupanja novog predsednika suda na funkciju, a najduže na jednu godinu. Na istoj sednici Visokog savet sudstva doneta je Odluka o prestanku funkcije predsednika Višeg suda Biljane Savić kojoj je mandat istekao 31. oktobra ove godine. Sudija Savić je izabrana za predsednika Višeg suda u Valjevu na period od četiri godine Odlukom Narodne Skupštine od 23. oktobra  2019, a na funkciju je stupila 31. okotbra 2019. godine.

 

U Odluci o postavljenju sudije Srećka Timotića navedeno je da će v.d. funkciju predsednika Privrednog suda obavljati od 29. oktobra do dana stupanja novog predsednika suda na funkciju, a najduže na jednu godinu. On je na čelnoj funkciji predsednika Privrednog suda zamenio sudiju Jasminu Ilić Matić, koja za predsednika suda izabrana na period od četiri godine Odlukom Narodne skupštine od 23. oktobra 2019, a na funkciju je stupila 28. okotbra, tako da joj je mandat istekao 28. oktobra 2023. godine.

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 13 sati 33 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 13 sati 34 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...