18.11.2023, 10:13

Izložba "50 godina Aerozagađenja u Valjevu"

č: | fb:

Udruženje građana iRevolucija sa zadovoljstvom najavljuje otvaranje izložbe pod nazivom "50 godina aerozagađenja u Valjevu" u subotu, 18. novembra, u Centru za kulturu u 19 časova.

 

Izložba ima za cilj da obeleži pet decenija aerozagađenja u Valjevu, istražujući koncept koji seže unazad više od jednog veka. Na izložbi će biti predstavljeni nalazi i podaci do kojih je iRevolucija došla, sa posebnim fokusom na nedoumice oko nastanka aerozagađanje, mita brane Stubo Rovni, legende naselja Kolubara dva, ali I stvarnosti HK Krušika, i drugih ključnih tačaka u Valjevu.

 

Rezultati istraživanja koja se odnose na aktivnosti Svetske zdravstvene organizacije, u poređenju sa saznanjima lokalne zajednice, postaviće se pred javnost kako bismo zajednički sagledali stvarnost oko nas. Najvažniji deo izložbe biće predstavljanje prvog monitoringa kvaliteta vazduha, koji datira iz sredine sedamdesetih godina prošlog veka. Ova retrospektiva omogućiće posetiocima da bolje razumeju evoluciju aerozagađenja u Valjevu i posvete pažnju potrebi za održivim rešenjima.

 

Ovaj značajan događaj nosi potpis udruženja građana iRevolucija, koje je tokom poslednjih četiri godine posvetilo napore istraživanju i prikupljanju važnih podataka. Pozivamo sve građane Valjeva i ljubitelje kulture da se pridruže otvaranju izložbe I svojim dolaskom podrže napore u istraživanju i značaju očuvanja životne sredine, pre svega, javnog zdravlja svih građana Valjeva. 

Aktuelno

Parking u Kolubari 2 (foto: Kolubarske.rs)
U Naselju Kolubara 2 Pre 19 sati 35 minuta

Samovolja na delu - zauzeta mesta na javnom parkingu

Početkom godine završeni su radovi na rekonstrukciji parkinga u Naselju Kolubara 2, koji su koštali preko 5,7 miliona dinara sa PDV-om. Ubrzo nakon završetka radova, desetak parking mesta "zauzeli"...  · 8 komentara

Humanitarna akcija na Gradskom trgu (foto: Iva Banović)
Fudbaler Nemanja Matić podržao akciju 21.02.2024

Ubljani prikupili rekordnu sumu novca za Roditeljsku kuću

Na dobrotvornom događaju priređenom na Gradskom trgu i od humanitarne aukcijske prodaje dresa proslavljenog fudbalera Nemanje Matića, Ubljani su uspeli da prikupe 376.200 dinara za izgradnju...