18.11.2023, 10:13

Izložba "50 godina Aerozagađenja u Valjevu"

č: | fb:

Udruženje građana iRevolucija sa zadovoljstvom najavljuje otvaranje izložbe pod nazivom "50 godina aerozagađenja u Valjevu" u subotu, 18. novembra, u Centru za kulturu u 19 časova.

 

Izložba ima za cilj da obeleži pet decenija aerozagađenja u Valjevu, istražujući koncept koji seže unazad više od jednog veka. Na izložbi će biti predstavljeni nalazi i podaci do kojih je iRevolucija došla, sa posebnim fokusom na nedoumice oko nastanka aerozagađanje, mita brane Stubo Rovni, legende naselja Kolubara dva, ali I stvarnosti HK Krušika, i drugih ključnih tačaka u Valjevu.

 

Rezultati istraživanja koja se odnose na aktivnosti Svetske zdravstvene organizacije, u poređenju sa saznanjima lokalne zajednice, postaviće se pred javnost kako bismo zajednički sagledali stvarnost oko nas. Najvažniji deo izložbe biće predstavljanje prvog monitoringa kvaliteta vazduha, koji datira iz sredine sedamdesetih godina prošlog veka. Ova retrospektiva omogućiće posetiocima da bolje razumeju evoluciju aerozagađenja u Valjevu i posvete pažnju potrebi za održivim rešenjima.

 

Ovaj značajan događaj nosi potpis udruženja građana iRevolucija, koje je tokom poslednjih četiri godine posvetilo napore istraživanju i prikupljanju važnih podataka. Pozivamo sve građane Valjeva i ljubitelje kulture da se pridruže otvaranju izložbe I svojim dolaskom podrže napore u istraživanju i značaju očuvanja životne sredine, pre svega, javnog zdravlja svih građana Valjeva. 

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
U Domu zdravlja Pre 15 sati 36 minuta

Oko 250 sugrađana na preventivnim pregledima

Ultrazvučni pregled dojke za žene i PSA test za otkrivanje tumora prostate u ranoj fazi kod muškaraca ponovo su izazvali veliko interesovanje sugrađana. Ultrazvučni pregled dojke urađen je za 102...  · 1 komentar

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 30.11.2023

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...  · 9 komentara