Skupština grada (foto: www.valjevo.rs)
Skupština grada (foto: www.valjevo.rs)
30.11.2023, 07:57

Nezaposlenim porodiljama sleduje 30.000 dinara iz gradske kase

č: | fb:

Predlog odluke da se iz gradskog budžeta nezaposlenim porodiljama umesto dosadašnjih 10.000 dinara isplaćuje 30.000 dinara mesečno naćiće se pred odbornicima Skupštine grada na današnjoj sednici.

 

Kako je navedeno u obrazloženju predloga odluke o izmenama i dopunama Odluke o većem obimu prava porodici sa decom i o finanijskoj podršci za podsticanje rađanja dece, razlozi za donošenje ove odluke sadržani su u potrebi poboljšanja materijalnog položaja nezaposlenih porodilja sa prebivalištem na teritoriji grada Valjeva. Predloženom odlukom, grad Valjevo se aktivno uključuje u sprovođenje mera populacione politike, a pravo na novčanu pomoć nezaposlena porodilja ostvaruje od dana rođenja deteta do navršene prve godine života, u iznosu od 30.000,00 dinara mesečno.

 

Odbornici će se izjasniti i o nacrtu Odluke o prodaji dve parcele u vlasništvu Grada za koje je bio raspisan javni oglas za prikupljanje pisanih ponuda. Radi se o parceli u Nušićevoj ulici površine 2,84 ara, početna cena bila je 37.992,66 evra, a kupac je za 205.990 evra preduzeće "Medvednik", Valjevo. Plac površine 37,37 ari u Privrednoj zoni, početna cena bila 106.581,82 evra, za 121.600 evra kupilo je prduzeće "King Komerc Eksport Import", Valjevo.  

 

Na dnevnom redu današnjeg skupštinskog zasedanja biće predlog Odluke o prosečnoj ceni kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2024. godinu na teritoriji grada Valjeva, zatim predlog rešenja o davanju saglasnosti na izmenu i dopunu programa upravljanja i održavanja seskih vodovoda i davanje saglasnosti na Odluku o kreditnom zaduženju JKP Vodovod Valjevo.

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 4 sati 4 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...