Skupština grada (foto: www.valjevo.rs)
Skupština grada (foto: www.valjevo.rs)
30.11.2023, 07:57

Nezaposlenim porodiljama sleduje 30.000 dinara iz gradske kase

č: | fb:

Predlog odluke da se iz gradskog budžeta nezaposlenim porodiljama umesto dosadašnjih 10.000 dinara isplaćuje 30.000 dinara mesečno naćiće se pred odbornicima Skupštine grada na današnjoj sednici.

 

Kako je navedeno u obrazloženju predloga odluke o izmenama i dopunama Odluke o većem obimu prava porodici sa decom i o finanijskoj podršci za podsticanje rađanja dece, razlozi za donošenje ove odluke sadržani su u potrebi poboljšanja materijalnog položaja nezaposlenih porodilja sa prebivalištem na teritoriji grada Valjeva. Predloženom odlukom, grad Valjevo se aktivno uključuje u sprovođenje mera populacione politike, a pravo na novčanu pomoć nezaposlena porodilja ostvaruje od dana rođenja deteta do navršene prve godine života, u iznosu od 30.000,00 dinara mesečno.

 

Odbornici će se izjasniti i o nacrtu Odluke o prodaji dve parcele u vlasništvu Grada za koje je bio raspisan javni oglas za prikupljanje pisanih ponuda. Radi se o parceli u Nušićevoj ulici površine 2,84 ara, početna cena bila je 37.992,66 evra, a kupac je za 205.990 evra preduzeće "Medvednik", Valjevo. Plac površine 37,37 ari u Privrednoj zoni, početna cena bila 106.581,82 evra, za 121.600 evra kupilo je prduzeće "King Komerc Eksport Import", Valjevo.  

 

Na dnevnom redu današnjeg skupštinskog zasedanja biće predlog Odluke o prosečnoj ceni kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2024. godinu na teritoriji grada Valjeva, zatim predlog rešenja o davanju saglasnosti na izmenu i dopunu programa upravljanja i održavanja seskih vodovoda i davanje saglasnosti na Odluku o kreditnom zaduženju JKP Vodovod Valjevo.

Aktuelno

Film Sunce mamino  (foto: )
Kultura Pre 21 sati 47 minuta

"Sunce mamino" ovog vikenda u valjevskom bioskopu

Igrani film "Sunce mamino", u režiji Koste Đorđevića, na repertoaru valjevskog bioskopa "85" ovog i narednog vikenda od 20 časova. Priča prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodinjeg...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 21 sati 46 minuta

Osumnjičeni za krađe

Policija je uhapsila muškarce iz Šapca i Rume jer su, kako se sumnja, tokom januara i februara, više puta provalili u krug kamenoloma u mestu Kozličić. Vrednost ukradene robe procenjuje se na 2,8...