Pokret Sad
Pokret Sad
06.12.2023, 12:44

Pokret Sad protiv korupcije, zloupotrebe vlasti i javnih resursa...

č: | fb:

Na poslednjoj sednici Skupštine grada Valjeva saopšteno je da će, do sada samostalni odbornici, dr Snežana Mijatović i Đorđe Pavlović nastupati kao odbornici Udruženja građana Pokret Sad.

 

Đorđe Pavlović, diplomirani pravnik, bio je odbornik SPS u Skupštini Valjeva do jula ove godine kada je napustio tu partiju čiji je član bio od 2008. godine. Potpredsednik GrO SPS bio je od 2014. do 2022. godine, da bi na poslednjoj partijskoj funkciji zamenika predesednika valjevskih socijalista bio godinu dana. Od 2022. godine bio je član Glavnog odbora SPS. Đorđe Pavlović je krajem marta ove godine smenjen sa mesta šefa odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada.

 

Dr Snežana Mijatović je početkom jula ove godine napustila Srpsku naprednu stranku, samim tim i odborničku grupu SNS u lokalnom parlamentu, pa je od tada nastupala kao samostalna odbornica. Na lokalnim izborima 2020. godine, dr Mijatović je bila kandidati za odbornika na izbornoj listi "Aleksandar Šapić" – Pobeda za Valjevo, a član Srpske napredne stranke je postala nakon što se Šapićev SPAS ujedinio sa Vučićevim SNS-om.  

 

U saopštenju za javnost osnivači dr Snežana Mijatović i Đorđe Pavlović navode da je Pokret Sad grupa građana, čije je osnivanje pokrenuto sa idejom da je neophodno drugačije političko delovanje kako bi se konačno stalo na put korupciji, zloupotrebi vlasti i javnih resursa na štetu velike većine građana Valjeva.

 

"Pokret Sad okuplja ostvarene i časne ljude koji imaju svoje profesije i poslovne karijere, ljude koji su zainteresovani za unapređenje uslova života svih građanki i građana Valjeva. Građani pune budžet grada Valjeva i vlast je dužna da u skladu sa prioritetima pravi i podnosi izveštaj gde i kako se raspoređuju narodne pare. Nijedna politika ne daje nikom ništa! Budžet je vlasništvo svih građana i građanki Valjeva i svaka politika ima odgovornost da isti rasporedi po zakonu, piše u saopštenju i dodaje:

 

"Ako nam građani ukažu poverenje nikakve osvete, ni progona, neće biti, ali će biti – odgovornosti i zakonitosti u radu! Svako treba da odgovara za svoja dela, a posebno za nedela. Ključni zadatak svakog novopostavljenog funkcionera će biti da napravi reviziju rada svog prethodnika i to tako što će se angažovati spoljni revizori koji će taj posao obaviti profesionalno i nepristrasno. Za sve za koje se dokaže da su učinili krivična dela, nema abolicije i zaštite. Tužilaštvo i sudovi će moći bez pritisaka da rade svoj posao".

 

Osnivači UG Pokret Sad pozivaju sve građane i građanke Valjeva koji osećaju nepravdu ili su ugroženi na bilo koji način da im se pridruže.

 

"Pozivamo i da nam pomognu da zajedno budemo pokretačka snaga koja će put ka socijalno odgovornom gradu, u kome se poštuju osnovna ljudska prava i slobode, učiniti nepovratnim", piše u saopštenju Pokret Sad.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 3 sati 56 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 3 sati 57 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 14 sati 18 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...