Vatromet (foto: Đorđe Đoković)
Vatromet (foto: Đorđe Đoković)
15.12.2023, 10:21

Ostasmo bez bine i razglasa, šta sad?

č: | fb:

Tek što smo objavili zajednički tekst redakcija Cemaforum.rs i Ozon Press "Čačani počnite sa raspevavanjem ili svoj glas pametnije iskoristite", o postupku javne nabavke za uslugu tehničke organizacije za koncerte za dočeke Nove godine i Srpske Nove godine, kojim je posao dodeljen firmi Vasilije Petrović PR Agencija za konsalting "LOMUS" iz Pirota, na portalu Javnih nabavki objavljeno je da Turistička organizacija Čačak ovaj postupak javne nabavke – obustavlja.

 

Baš šteta, jer kako smo opisali i dokumentovali u navedenom tekstu, ova javna nabavka bila je po svemu specifična i vrlo slikovit primer kako aktuelna vlast u Čačku sprovodi javne nabavke i kako troši novac iz gradskog budžeta.

 

Taj novac iz budžeta grada Čačka, da se podsetimo, zapravo je novac građana Čačka koji oni kao poreski obveznici uplaćuju, a oni koji su izabrani da rukovode gradom trebalo bi da taj novac savesno i namenski troše.

 

Na primeru pomenute javne nabavke mogli smo da sagledamo da li se zaista novac građana Čačka savesno, transparentno i odgovorno troši.

 

A videli smo da se posao dodeljuje firmi koja ima neplaćene poreze, kojoj su svi tekući računi blokirani i koja je u vreme raspisivanja javne nabavke, dostave ponuda i donošenja odluke o dodeli ugovora imala u APR upisan prekid obavljanja delatnosti.

 

U pitanju je firma kojoj su grad Čačak i TOČ odlučili da daju skoro 39.000 evra para građana Čačka, a koja nema nijednog zaposlenog, a ima vlasnika, koji je ujedno i direktor tj. lice ovlašćeno za zastupanje, koji ima 76 godina.

 

Na relevantnim mestima nismo uspeli da pronađemo bilo kakav podatak o bonitetu izabranog ponuđača na tenderu, ali smo uspeli da pronađemo kako izgleda sedište te firme, na adresi Zanatlijska 21 u Pirotu.

 

Na sajtu Javnih nabavki danas je objavljeno da se u predmetu Turističke organizacije Čačak navodi sledeće:

 

– Kako je naručilac primio dopis dana 11.12.2023. godine od izabranog ponuđača da odustaje od zaključenja ugovora, a da je drugi ponuđač ponudio cenu koja prelazi iznos raspoloživih sredstava naručioca, to naručilac nema druge mogućnosti osim da obustavi postupak.

 

I šta sad, vremena za sprovođenje novog postupka javne nabavke, makar za koncert koji je zakazan za 31.decembar, više nema.

 

Ili će se TOČ i gradska vlast snaći već nekako, ili će nam Peđa Jovanoviić i Goran Bregović pevati sa stepenica na Gradskom trgu, onako na uvce i u polumraku, što i nije tako loše jer – em ćemo uštedeti 39.000 evra, em ćemo imati intimniju atmosferu na dočecima Novih godina.

 

A sa 39.000 evra bi možda moglo nešto korisno da se uradi za čačansku Bolnicu, ili za lečenje nekog iz Čačka u inostranstvu.

Glas ZA slobodu medija

Glas ZA slobodu medija

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 3 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...