Intervencija na Divčibarama (foto: Dejan Branković (Hitna pomoć))
Intervencija na Divčibarama (foto: Dejan Branković (Hitna pomoć))
18.12.2023, 08:19

Uspešna intervencija spasavanja žene na Divčibarama

č: | fb:

Vatrogasno-spasilačka služba Policijske uprave Valjevo i Služba Hitne pomoći Doma zdravlja Valjevo zajedničkom akcijom u nedelju u popodnevnim i večernjim satima spasili su žensku osobu iz rejona Ljuti krš na Divčibarama.

 

Žena je 1991. godište, iz Požarevca, ima slomljenu ruku i povredu glave i ostala je na daljoj dijagnostici u Opštoj bolnici Valjevo.


Poziv Hitnoj pomoći uputio je oko 17 časova prijatelj žene koja se skotrljala stotinak metara sa litice na Ljutom kršu, koji se spustio do nje i proverio u kakvom je stanju. Pozvani su vatrogasci jer je u pitanju vrlo nepristupačan teren sa kojeg je za izvlačenje povređenog neophodna obučena ekipa i oprema.

Intervencija na Divčibarama

Intervencija na Divčibarama (Foto: Dejan Branković (Hitna pomoć))

 

Osam pripadnika Vatrogasno-spasilačke službe je oko dva sata po mraku, uz pomoć užadi i tzv. korita izvlačilo ženu, dok je sanitet sa ekipom Hitne pomoći prišao mestu nezgode najbliže što je mogao. Nakon iznošenja pacijent je medicinski obrađen, a zatim prevezen u Urgentni centar Opšte bolnice Valjevo na dalju dijagnostiku.

 

Ovo nije prvi put da vatrogasci-spasioci i Hitna pomoć sinhronizovanom akcijom uspešno spasavaju ljude iz teško pristupačnih predela.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 15 sati 33 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 15 sati 34 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...