Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
12.01.2024, 11:32

Problemi sa strujom u centru Valjeva

č: | fb:

Nekoliko zgrada u Karađorđevoj ulici, soliteri u Sinđelićevoj ulici i vrtić "Hajdi" od srede uveče su bez struje sa, kako rekoše stanari, "povremenim kratkotrajnim dolascima". 

 

Nezvanično saznajemo da postoji problem na kablovskom vodu 1kV, koji se trenutno otklanja, te se u valjevskoj Elektrodistribuciji nadaju da će najkasnije do 14 časova "snabdevanje električnom energijom biti normalizovano".

 

Stanari solitera u Sinđelićevoj pričaju da je struja nestala u sredu uveče oko 22 časa, u četvrtak prepodne je došla ekipa da otkloni kvar, oko podneva su dobili struju, ali je "svetlo" kratko trajalo jer su ponovo oko 15 časova ostali bez struje. "Radnici Elektrodistribucije su dolazili na naše pozive. Podignu sklopku, dobijemo struju, oni odu, ubrzo opet nestane, mi ponovo pozovemo, oni dođu podignu sklopku i tako jedno šest puta. Trenutno mnogi nemaju struju, a neki imaju samo jedni fazu", pričaju stanari.

 

"Tačno je to što kažu. Naši radnici dođu i promene osigurače. Kablovski vod 1kV je dupli, vodi ka dva ormana, ali je jedan u kvaru još od maja prošle godine, niko ga nije radio. Sada na niskim temperaturama taj jedan kablovski vod ne može da izdrži i dešava se da pregorevaju osigurači. Naši ljudi su juče dolazili i menjali osigurače, ali nema više svrhe to raditi. Sada pokušavamo da rešimo problem i nadam se da će sve biti završeno najkasnije do 14 časova", nezvanično nam je rečeno.

 

Zbog čega kvar na kablovskom vodu devet meseci nije otklonjen i da li je ovih zimskih dana napajanje Valjeva električnom energijom stabilno, pokušali smo da saznamo u valjevskoj Elektrodistribuciji. Nakon "konsultacija" rečeno nam da je "uprava Kraljevo nadležna za sve odgovore i komunikaciju sa medijima".

 

U "upravi Kraljevo" nam je rečeno da "oni nisu nadležni da daju informacije o kvarovima i problemima u Valjevu, da je za to nadležna valjevska Elektrodistribucija te da njih pozovemo". Još nam je rečeno ili objašnjeno da "ukoliko valjevska Distribucija ne može da reši slučaj i odgovori na pitanja, treba da pošalju dopis u Kraljevo".

 

Kada smo ponovo pozvali valjevsku Elektrodistribuciju rečeno nam je da "u tom slučaju pozovemo Zorana Pavića i da će on odgovriti na naša pitanja". Pozvali smo i Zorana Pavića koji nas je zamolio da pitanja pošaljemo u poruci te da će on u "što kraćem roku pokušati da odgovori na pitanja".

 

Čekamo odgovore.

 

 

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 13 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 6 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...