Red za vaučere ispred Pošte (foto: Miloje Mitrović)
Red za vaučere ispred Pošte (foto: Miloje Mitrović)
16.01.2024, 08:01

I u Valjevu planuli vaučeri za odmor u Srbiji

č: | fb:

U Valjevu je podeljeno 1.125 vaučera za odmor u Srbiji za samo četiri časa. Red ispred glavne Pošte u Ulici Vuka Karadžića bio je formiran u ponedeljak od ranih jutarnjih časova, a po vaučere su pretežno došli stariji sugrađani.

 

Vaučeri će moći da se koriste isključivo za plaćanje usluge smeštaja, a pokrivaće deo troškova u iznosu do 10 000 dinara.

 

Prema saopštenju JP Pošta Srbije, prva ovogodišnja kvota od 100.000 vaučera za odmor u Srbiji podeljena je za samo četiri sata, a udruženje "Moja Srbija" uputilo je poziv Vladi da pusti u opticaj dodatnih 150.000 vaučera.

 

Podela vaučera za odmor, kako su naveli iz tog udruženja, predstavlja jednu od najisplativijih subvencija u srpskoj privredi jer sav novac plasiran u domaći turizam ostaje u novčanim tokovima naše zemlje i veoma brzo se kroz poreze i ostala davanja vraća u budžet.

 

Pravo na vaučer imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, stariji od 65 godina koji ne ostvaruju pravo na penziju, kao i zaposleni sa primanjima do 80.000 dinara mesečno. Vaučeri se mogu koristiti u više od 4.400 ugostiteljskih objekata i hotela iz cele zemlje. Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar 2024. godine.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 23 sati 18 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara