Početak radova (oktobar 2023.) (foto: Kolubarske.rs)
Početak radova (oktobar 2023.) (foto: Kolubarske.rs)
17.01.2024, 07:53

Radovi na rekonstrukciji sale Centra za kulturu skuplji za preko 12 miliona dinara

č: | fb:

Vrednost radova na rekonstrukciji enterijera velike sale Centra za kulturu uvećana je za preko 12 miliona dinara sa PDV-om u odnosu na ugovorenu cenu. Umesto da radovi, koji su počeli sredinom oktobra prošle godine, budu okončani najkasnije za 90 kalendarskih dana, kako je to precizirano ugovorom, oni još uvek traju, a iznos je značajno povećan.

 

Izvođači radova valjevske firme VIG konstruction i Tetra inženjering tražili su krajem 2023. godine izmenu ugovora, tačnije da radovi umesto 28.656.144 sa PDV-om, kolika je bila vrednost ugovorenog posla na javnoj nabavci, koštaju 40.723.780 sa PDV-om.

 

U Obaveštenju o izmeni ugovora, koje je objavljeno 29.12.2023, na Portalu javnih nabavki, kao razlog za izmenu navedena je "potreba za dodatnim radovima, uslugama ili dobrima koji su postali neophodni (čl. 157. st. 1. Zakona o javnim nabavkama), dok u opisu ekonomskih ili tehničkih razloga piše da bi "promena privrednog subjekta prouzorkovala značajne poteškoće i povećanje troškova za naručioca".

 

Šta konkretno znače ovi razlozi za izmenu ugovora ili zbog čega je vrednost povećana za preko 12 miliona dinara, pokušali smo da saznamo u Gradskoj upravi, međutim objašnjenje je izostalo i pored obećanja da će nam biti odgovoreno.  

 

Podsetimo, sredinom oktobra prošle godine počeli su radovi na rekonstrukciji enterijera velike sale Centra za kulturu za koje je, prema navodima valjevske vlasti, Ministarstvo kulture obezbedilo 16 miliona, a Grad blizu 15 miliona dinara. Prema ugovoru "izvođač radova se obavezuje da ugovorene radove okonča u roku koji ne može biti duži od 90 kalendarskih dana računajući od dana uvođenja u posao".

 

Procenjena vrednost radova bila je oko 30,2 miliona dinara sa PDV-om, a posao na tenderu su dobile valjevske firme VIG konstruction i Tetra inženjering (zajednička ponuda), čija je ponuda bila povoljnija za nešto manje od četiri miliona dinara bez PDV-a od drugog ponuđača.

 

Prema tehničkoj specifikaciji opsežne radove čine zamena podova, stolica, elektro instalacija, rasvete, signalnih instalacija, zatim reparacija zidova, stubova i vrata, uređenje foajea, podruma i tavana… Klimatizacija i ventilacija sale i foajea, kao i radove koji se odnose na scensku tehniku, binu, rasvetu, audio–vizuelni sistem.

 

Aktuelno

Parking Gradske uprave (foto: Kolubarske.rs)
Raspisan tender Pre 4 sati 36 minuta

Grad kupuje 38.000 litara goriva

Gradska uprava kupuje 38.000 litara goriva, vrednost tendera je 7,1 milion dinara. Prošle godine kupljena je identična količina, a rekordna je bila 2018, potrošeno je 74.000 litara, dok je pre osam...

Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Na platou Centra za kulturu Pre 6 sati 44 minuta

Ulična akcija "Tvojih 15 minuta"

U susret lokalnim izborima 2. juna Nacionalna koalicija za decentralizaciju je pokrenula kampanju za motivisanje glasača da izađu na izbore. U petak 24. maja od 11 do 14 časova na platou Centra za...

Hala sportova Mionica (foto: Kolubarske.rs)
Od 24. do 26. maja Pre 6 sati 44 minuta

Mionica domaćin državnog prvenstva u ženskom rukometu

Mionici je pripala čast da bude domaćin Državnog prvenstva u rukometu u kategoriji Ž-12. Opština Mionica ugostiće od 24. do 26. maja preko 200 rukometašica iz 12 najboljih srpskih klubova.