Izuzetno loš vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Izuzetno loš vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
23.01.2024, 09:44

Valjevo svetski rekorder po zagađenosti vazduha

č: | fb:

Prvog dana prošle sedmice merni uređaji su registrovali koncentracije čestica prašine višestruko iznad dozvoljenih vrednosti, što je Valjevo svrstalo u najzagađeniji grad u svetu, po podacima sajta Ekstremna ekologija. Vazduh u Valjevu je protekle nedelje ocenjen indeksom u kategorijama "loš", "veoma loš" i "izuzetno loš", navodi u nedeljnom izveštaju udruženje građana Lokalni odgovor.

 

U prošli ponedeljak se po prvi put oglasio saopštenjem Zavod za javno zdravlje u Valjevu, upozoravajući na opasnost od zagađenog vazduha.

 
Od početka godine do 22. januara u vazduhu u Valjevu je zabeleženo 15 dana prekoračenja dnevnih graničnih vrednosti suspendovanih PM10 čestica-iznad 50 mikrograma po metru kubnom.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 1 dan 10 sati

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 12 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 1 dan 16 sati

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 5 komentara