Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
06.03.2024, 07:57

Nelegalni objekat u centru Divčibara biće uklonjen

č: | fb:

Ugostiteljski objekat, koji je bez dozvole izgrađen u centru Divčibara, biće uklonjen nakon stvaranja procesnih uslova, rečeno je Kolubarskim.rs u Gradskoj upravi.

 

Objekat, koji je izgrađen u samoj raskrsnici u centru Divčibara, izazvao je brojne negativne reakcije i pitanje – ko je ovo dozvolio? Sagrađen je na metar od glavne i najprometnije ulice, zaklanja saobraćajni znak zabrane skretanja desno, a u jednom delu objekta se nalazi breza, upućeni kažu da je vlasniku bilo žao da je poseče pa je odlučio da je "zadrži u objektu".

Saklonjen znak i breza u objektu

Saklonjen znak i breza u objektu (Foto: Kolubarske.rs)

Na pitanje Kolubarskih.rs da li ugostiteljski objekat u centru Divčibara ima dozvlu i ukoliko nema da li su nadležne gradske inspekcije reagovale i šta su preduzele, odgovoreno nam je da je građevinska inspekcija u vezi sa bespravno podignutim objektom na Divcibara reagovala nekoliko puta.

 

U pisanom odgovoru Gradske uprave navedeno je da je građevinski inspektor 13. decembra prošle godine doneo rešenje o zaustavljanju radova i zatvorio gradilište, a zapisnik o inspekcijskom nadzoru je sačinjen 20. decembra prošle godine.

 

Sudeći prema odgovoru, građevinski inspektor više od mesec dana, nakon donošenja rešenja, nije obišao gradilište kako bi proverio da li su radovi zaustavljeni, nego je to učinio tek 17. januara ove godine i tada je doneo rešenje o uklanjanju objekta sa ostavljenim rokom od pet dana od dana uručenja rešenja.

 

Međutim, objekat nije uklonjen, nego su radovi nastavljeni. Vlasnik je iskoristio lepo vreme i praznične dane, tako da je punom parom radio poslednjeg decembarskog dana prošle i prvih januarskih dana ove godine te je vrlo brzo otvoren  "Planinski zalogaj brze hrane na Divčibarama".

 

Nelegalni objekat na Divčibarama (32.12.2023.)

Nelegalni objekat na Divčibarama (32.12.2023.) (Foto: Kolubarske.rs)

Nelegalni objekat na Divčibarama (6.01.2024.)

Nelegalni objekat na Divčibarama (6.01.2024.) (Foto: Kolubarske.rs)

Nelegalni objekat na Divčibarama (16.02.2024.)

Nelegalni objekat na Divčibarama (16.02.2024.) (Foto: Kolubarske.rs)

Kolubarske.rs su Gradskoj upravi ponovo dostavile pitanje u vezi sa ovim nelegalnim ugostiteljskim objektom, koji, uprkos rešenju građevinske inspekcije, nije uklonjen nego je svečano otvoren i neometano radi, u kome se prodaje hrana!  

 

"Građevinski inspektor je 29. februara bio u kontrolnom nadzoru i zatekao da su radovi na izgradnji nastavljeni. U toku je sačinjavanje krvične prijave. Nakon stvaranja procesnih uslova, ovaj nelegalni objekat biće uklonjen u celosti", piše u odgovoru iz Gradske uprave.

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 9 sati 13 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 9 sati 14 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 19 sati 35 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...