Čačanski inovatori (foto: Privatna arhiva)
Čačanski inovatori (foto: Privatna arhiva)
11.03.2024, 09:52

Moskva čeka mlade čačanske inovatore, samo korak ih deli od Sajma inovacija (VIDEO)

č: | fb:

Nakon izuzetnog uspeha na Global Invention Forumu na Kipru, u oktobru prošle godine, mladi tim čačanskih inovatora dobio je poziv za učešće na Sajmu inovacija u Moskvi.

 

Za odlazak na Sajam potrebna im je finansijska pomoć. Pokrenuli su donatorsku kampanju preko sajta Donacije.rs i pozivaju sve čačanske firme i pojedince da doniraju, u skladu sa svojim mogućnostima.

 

Prema podacima na sajtu donacije.rs prikupljeno je nešto više od 80 posto potrebnih novčanih sredstava, a za odlazak na Međunarodni sajam inovacija trenutno nedostaje 252.362 dinara. 

 

Da li ćemo pomoći da ovi mladi pametni ljudi ostvare svoj san?!

 

Podsetimo, Salon "Arhimedes" se održava svake godine uz podršku Administracije predsednika Ruske Federacije, Svetske organizacije za intelektualnu svojinu, Ministarstva odbrane Ruske Federacije, Federalne službe za intelektualnu svojinu (ROSPATENT), Međunarodne federacije udruženja pronalazača (IFIA) i Međunarodnog inovacionog kluba "Arhimedes".

 

Tim "Smart Start" čine nekadašnji učenici Tehničke škole, a sada brucoši raznih fakulteta u Srbiji. Ima ih sedam, a njihov mentor je i dalje profesorka Tehničke škole Olga Dukić.

 

Troškovi odlaska u Moskvu su veliki, ali uz vašu podršku možemo dobiti priliku da predstavljamo svoju ideju i projekat!

 

Salon inovacija se održava od 18. do 21. marta ove godine i za odlazak tamo potrebna nam je vaša pomoć. Kampanju možete podržati na nekoliko načina:

→ Uplatom putem platforme Donacije.rs

Link putem kog možete donirati je:

https://www.donacije.rs/projekat/salon-inovacija-u-moskvi/

→ Uplatom na tekući račun udruženja Prizma - nauka i inovacije

 

Glas ZA slobodu medija

Glas ZA slobodu medija

Pogledajte novo izdanje "U fokusu":

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 27.04.2024

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...