Tešnjar (foto: Đorđe Đoković)
Tešnjar (foto: Đorđe Đoković)
12.03.2024, 07:52

U Tešnjaru samo akustična muzika

č: | fb:

U ugostiteljskim objektima i baštama ugostiteljskih objekata u staroj čaršiji Tešnjar u Valjevu može se izvoditi samo akustična muzika, piše u Odluci o izmenama Odluke o radnom vremenu koju je usvojilo Gradsko veće.

 

"Izmenama Odluke o radnom vremenu stvara se osnov za rešavanje dugogodišnjeg problema građana koji stanuju u Tešnjaru, a koji se odnosi na stvaranje buke pri izvođenju i emitovanju muzičkog programa iz ugostiteljskih objekata, čija je posledica onemogućavanje normalnih uslova za život građana, naročito u noćim satima", piše u Odluci o izmenama Odluke o radnom vremenu.

 

O ovoj Odluci izjasniće se odbornici Skupštine grada na sednici koja je zakazana za ponedeljak 18. mart.

 

Podsetimo, žitelji Tešnjara skoro deceniju "borbu vode" sa preglasnom muzikom u ugostiteljskim objektima u staroj čaršiji.

 

"Preglasna muzika sa jakim ozvučenjem u ugostiteljskim objektima, koji se uglavnom nalaze u sklopu stambenih zgrada ili sasvim uz njih, u večernjim i noćnim satima remeti normalan život stanara ovih delova grada", pisali su žitelji Birčaninove i okolnih ulica u Tešnjaru, kao i dela Knez Miloševe ulice.

 

Preko udruženja građana "Stari grad – Tešnjar" obraćali su se gradonačelniku i načelnicima inspekcijskih službi, čak su pre tri i po godine podneli gradu Valjevu opomenu pred tužbu, kao jedan od načina da zaštite sebe i svoja ustavom garantovana prava.

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 9 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...