Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
13.03.2024, 10:02

Vazduh u Valjevu bio zagađen 54 dana

č: | fb:

Vazduh je i protekle sedmice bio zagađen, pokazuje izveštaj o kvalitetu vazduha u Valjevu u ovoj grejnoj sezoni, koji je objavio Lokalni odgovor.

 

Od početka godine do 11. marta u vazduhu u Valjevu je zabeleženo ukupno 54 dana sa prekoračenjem dnevne granične vrednosti suspendovanih PM10 čestica-iznad 50 mikrograma po metru kubnom (µg/m3).

 

"Većinu dana protekle nedelje vazduh je bio zagađen, u utorak, sredu i četvrtak sa indeksom 'veoma loš', a ostalim danima sa indeksom 'loš'. Lepo vreme je 'očistilo' vazduh u nedelju. Visina aerozagađenja u protekloj nedelji, u danima kada je vazduh bio loš, predstavljala rizik za zdravlje stanovnika Valjeva. Svako je mogao početi da oseća zdravstvene tegobe, posebno osobe koje pripadaju osetljivim grupama, kao što su deca, trudnice, stariji sugrađani".

 

Kako je navedeno u izveštaju o kvalitetu vazduha u Valjevu u ovoj grejnoj sezoni, koji je objavio Lokalni odgovor, u ovoj godini, do ovog trenutka, vazduh u Valjevu je na prvom mestu na listi gradova po broju dana sa prekoračenjem dnevne granične vrednosti, ispred Novog Pazara, Užica, Beograda, Kosjerića, Šapca i Kraljeva.

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 11 sati 11 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 7 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 16 sati 21 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara