26.03.2024, 10:07

Srbija na zapadu - 10 (VIDEO)

č: | fb:

''Srbija na zapadu'' je serijal emisija u kojima su publikovane priče iz različitih delova Srbije, pre svega zapadne, a bave se temama o kojima se malo govori u javnom životu i takozvanim mejnstrim medijima. Za ovim pričama ''tragaju'' novinari lokalnih nezavisnih medija i produkcijskih grupa okupljenih u neformalnoj koaliciji ''Zajednički glas ZA slobodu medija''.

 

U ovoj epizodi naši reporteri, u prvoj priči, prenose atmosferu sa skupa proizvođača maline održanog u Arilju i tragaju za odgovorom na pitanje kuda "ide" srpska malina?

 

U drugoj priči pokušavamo da saznamo kako žive građani Bajine Bašte i da li je "ekonomski tigar" stigao u ovu malu opštinu na zapadu Srbije. 

 

Šta je pogonski sistem užičkog vodovoda čije održavanje od skora plaćaju građani kroz račune za utrošenu vodu i da li je to novi namet na kućni budžet tema je treće priče.

 

I na kraju, u četvrtoj priči, govorimo o borbi užičkog penzionara sa institucijama sistema da ostvari svoja prava nakon što mu je u banci isplaćena ušteđevina falsifikovanim novcem.

 

Izvor: Cemaforum. rs

Glas ZA slobodu medija

Glas ZA slobodu medija

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 2 sati 42 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 2 sati 43 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 13 sati 4 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...