Vrtić Mali princ (foto: Kolubarske.rs)
Vrtić Mali princ (foto: Kolubarske.rs)
06.06.2024, 06:51

Vrtići poskupeli, roditelji plaćaju po starim cenama

č: | fb:

Od 1. juna ove godine povećan je iznos ekonomske cene dnevnog boravka i predškolskog programa u vrtićima Predškolske ustanove "Milica Nožica" u Valjevu, dok će roditelji plaćati po starim cenama.

 

U Rešenju o utvrđivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica", koje je objavljeno u Službenom glasniku grada Valjeva, navdeno je da ekonomska cena za celodnevni boravak dece iznosi 43.204 dinara, a celodnevni pripremni predškolski program košta 41.119 dinara. Pre ovog povcećanja ekonomska cena iznosia je 28.000 dinara i za dnevni boravak i za predškolski program.

 

Navedeno poskupljenje je usledilo posle črtiri godine, poslednja korekcija ekonomske cene dnevnog boravka i predškolskog programa u valjevskim vrtićima bila je u februaru 2020. godine, kada je sa 26.200 povećana na 28.000 dinara.

 

Povoljna okolnost je to što će roditelji plaćati isto kao i do sada - celodnevni boravak 5.617 dinara ili 13 posto učešća, do sada je to bilo 20 posto, a celodnevni pripremni predškolski program 2.981 dinar ili 7,25 posto učešća.

 

Prema ranijoj odluci grada Valjeva, svako treće, četvrto, peto… dete u porodicama u Valjevu, deca korisnici novčane socijalne pomoći..., ostvaruju pravo na besplatan boravk u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica".

Aktuelno

Fontana (foto: Đorđe Đoković)
Savet doktora 13.06.2024

Kako se prilagoditi temperaturnim promenama

Prvi, nagli temperaturni talas ovog juna doneo je zdravstvene tegobe mnogim sugrađanima, a pogotovo starijim osobama i hroničnim bolesnicima. Svaki čovek poznaje svoj organizam i treba da se...  · 2 komentara

Medalje za valjevske matematičare (foto: Podružnice matematičara Valjevo)
Na međunarodnom takmičenju 13.06.2024

Deset medalja za valjevske matematičare

Valjevski matematičari osvojili su deset medalja na ovogodišnjem finalnom međunarodnom matematičkom takmičenju "Kengur bez granica" za učenike osnovnih i srednjih škola. Rezultati koje su postigli...  · 1 komentar