Ivica Dačić (foto: Kolubarske.rs)
Ivica Dačić (foto: Kolubarske.rs)
07.06.2024, 06:55

Izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja biće pooštrene kazne za bahate vozače

č: | fb:

Ministarstvo građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova radi na izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja kojima će znatno biti pooštrene kazne za bahate vozače i one koji ne poštuju propise.

 

Ministar policije Ivica Dačić je u razgovoru sa novinarima u Valjevu, posle obilaska manifestacije "Karavan bezbednosti saobraćaja", rekao da je u toku je javna rasprava o tome šta može da se menja, pri čemu, kako je naglasio, nije cilj da se neko kažnjava, već da ima manje saobraćajnih nesreća i manje poginulih i povređenih.

 

Na pitanje novinara da li može nešto konkretnije da kaže o drakonskim kaznama koje je pomenuo, ministar je rekao da ono što bi on uradio svakako nije za javnost...

 

"Kakve kazne treba da budu i koliko žešće treba da budu, neka pokaže javna rasprava o Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Ali znam jednu stvar, najviše poziva koje sam dobijao kada sam prethodni put bio ministar bili su da li mogu da 'sredim' nešto povodom saobraćajnih kazni... Ja sam tada poručio svim svojim rođacima, prijateljima da me na tu temu uopšte ne zovu. To je nemoguće! Mislim da i policija mora biti svesna toga da se mora suzbiti korupcija i među policajcima, ali i da građani moraju da budu svesni da nema te kazne koja može da nadoknadi jedan izgubljeni ljudski život", kazao je ministar policije Ivica Dačić.

 

Aktuelno