Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
16.10.2014, 15:13

Šta je obećao gradonačelnik 16. oktobra 2012.

č: | fb:

Pre dve godine na današnji dan gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić održao je konferenciju za novinare povodom 100 dana nove gradske vlasti. On je tada govorio o uspesima nove vlasti u prva tri meseca i najavio važne poslove i radove za naredni period. Pre dve godine je mnogo toga obećano, malo toga ispunjeno.

Uz podsećanje da je gradsko rukovodstvo, u saradnji sa ministarstvima i državnim organima, uspelo da sačuva valjevsku „Pivaru“, kao i „Valjevo-put“, gde je na inicijativu rukovodstva Grada raskinuta neuspešna privatizacija, gradonačelnik Stanko Terzić je najavio da će gradski čelnici zajedno sa nadležnim republičkim organima zaustavi pokušaj otuđenja 11 hekatara zemljišta „Srbijanke” i da će stvoriti uslove da bar neki od pogona ove firme bude u funkciji. (Još uvek ni jedan pogon ove firme nije u funkciji).

Što se tiče nove investicije kompanije „Gorenje“ u Valjevu - pogona koji je u izgradnji gde će biti zaposleno 400 novih radnika, Grad je pribavio svu potrebnu dokumentaciju, radovi bi trebalo da budu završeni 15. januara, a prvog februara će nova fabrika početi sa radom. (Nova fabrika „Gorenje” počela sa radom u junu 2013. godine. Posao je dobilo 400 radnika, a za svakog država je slovenačkoj kompaniji dala po 10.000 evra subvencija. Uz to, vlasti su „Gorenje“ oslobodile plaćanja lokalnih taksi i naknada za period od deset godina. Sredinom septembra 2014. „Gorenje” je otpustilo 400 radnika zbog smanjenog obima proizvodnje).

Terzić je najavio i da je slovačka firma „Bemako“ zainteresovana da otvori još jedan pogon. „Reč je o pogonu koji bi bio otvoren u Poćuti gde postoji hala nekadašnje Valjevske industrije kože. Inače, firma „Bemako“ zapošljava već 90 radnika, a plan je da se još 30 ljudi zaposli u novom pogonu u Poćuti“, rekao je pre dve godine gradonačelnik. (Slovačka firma „Bemako“, kojoj je valjevska vlast na besplatno korišćenje dala halu u Poćuti za proširenje proizvodnje, u fabrici u Popučkama obustavila je proizvodnju još krajem januara 2013, jer nije uspela da obezbedi dovoljno posla).

Stanko Terzić

Stanko Terzić (Foto: Đorđe Đoković)

Gradonačelnik je najavio da će gradsko rukovodstvo imati redovne sastanke sa privrednicima o konkretnim merama koje gradsko rukovodstvo može da preduzme kako bi stvorili povoljniji ambijent za uspešnije poslovanje valjevskih firmi. (Sa 60 privrednika održan je sastanak 15. oktobra 2012. u cilju razmatranja aktuelne privredne situacije u gradu i iznalaženja najboljih i najefikasnijih rešenja problema koji će doprineti unapređenju privredne klime i poslovanja valjevskih firmi).

Govoreći o investicionim projektima koji će biti nastavljeni u 2013. godini, kao najvažnije gradonačelnik je izdvojio - izgradnju cevovoda od brane Stubo-Rovni, rekonstrukciju Doma vojske, izgradnju Hale sportova, toplifikaciju, radove na vodosnabdevanju. Terzić je na konferenciji za novinare 16. oktobra 2012. godine istakao da je u toku i realizacija dva važna projekta iz oblasti ekologije - izgradnja Reciklažnog dvorišta, investicije vredne 41 milion dinara koja je pri kraju i Transfer stanice za koju je Grad obezbedio iz budžeta oko 19 miliona dinara. "Pri kraju je i treća faza izgradnje škole u Brđanima čime će ovaj objekat u građevinskom smislu biti zaokružen, a preostaje da se u narednom periodu obezbede sredstva za unutrašnje instalacije, parterno uređenje i opremanje", rekao je Terzić. (Cevovod Stubo – Rovni nije završen – na početku je zbog poplava. Dom vojske nije završen. Hala sportova još uvek na nivou temelja. Reciklažno dvorište još uvek nije u funkciji, čija je izgradnja počela u junu 2012. godine. Treća faza izgradnje škole u Brđanima još uvek je „pri kraju”).

„Uložili smo dosta i kada su Divčibare u pitanju. Samo za ova tri meseca uloženo je sedam milona za rekonstrukciju vodovodne mreže i 4,6 miliona dinara za glavni projekat izgradnje Valjevske ulice na Divčibarama“, rekao je gradonačelnik. (Vodovodna mreže delimično rekonstruisana, projekat za ulicu možda urađen, ali ulica sigurno nije).

Gradsonačelnik Stanko Terzić je na konferenciji za novinare 16. oktobra 2012, povodom 100 dana nove vlasti najavio da će biti realizovan "dugo očekivani projekat spajanja Sinđelićeve sa Knez Mihajlovom ulicom". Taj projekat je realizovan ili to obećanje je ispunjeno. 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 4 sati 49 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 7 sati 26 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar