Ne - rudnik (foto: Kolubarske.rs)
Ne - rudnik (foto: Kolubarske.rs)
08.07.2024, 09:59

Ustavni sud o inicijativi Rio Tinta da poništi Odluku o ukidanju prostornog plana Jadar

č: | fb:

Ustavni sud je za 11. jul zakazao sednicu na kojoj će usvojiti inicijativu Rio Tinta i poništiti Odluku o ukidanju prostornog plana Jadar čime će se vratiti stvari u stanje pre blokada, saopštio je pokret Kreni-Promeni.

 

Kako se navodi u saopštenju, Ustavni sud donosi odluku tajno, bez javne rasprave, na sednici u duboko leto kako bi prošla bez pobune javnosti.

 

Vlada (Ana Brnabić) je namerno Prostorni plan Jadar ukinula na neispravan način kako bi omogućila Rio Tintu da sa Ustavnim sudom odigra dupli pas, što smo najavili 22. januara 2022. godine.

Ustavni sud inače već drugu godinu za redom nije odlučio o ustavnoj žalbi Kreni-Promeni zbog toga što Narodna skupština nije stavila na glasanje narodnu inicijativu o zabrani ekspolatacije bora i litijuma.Ovde se nalaze imena sudija koja će odlučivati o ovom predmetu:

 

https://www.ustavni.sud.rs/o-sudu/sastav-suda

Aktuelno

Tužilaštvo (foto: Đorđe Đoković)
Nakon saslušanja Pre 17 sati 14 minuta

Trojici inženjera "Krušika" određen pritvor

Trojici inženjera "Krušika", koji su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično delo špijunaža, određen je pritvor do 30 dana, saznaju Kolubarske.rs. Kako se navodi u saopštenju policije, sumnja...  · 9 komentara