Postavljanje trafo stanice (foto: Đorđe Đoković)
Postavljanje trafo stanice (foto: Đorđe Đoković)
17.10.2014, 11:57

Montira se nova trafostanica

č: | fb:

Na uglu ulica Pantićeve i Vlade Danilovića, kod stare stambene zgrade „Koreja“, privode se kraju radovi na zameni trafostanice, potvrdio je danas Kolubarskim.rs direktor Valjevske distribucije Zoran Nikolić. Postojeću „gvozdenu“ od 400 kW zameniće nova od 1.000 kW.

„Dva su razloga za to – sadašnja trafostanica je dotrajala i ’odslužila svoje’, a nova je modernije koncipirana i duplo je jača“, pojasnio je Nikolić.

Radovi na postavljanju nove trafostanice traju bezmalo dva meseca zbog toga što je Distribucija morala da izmesti deo Telekomovih kablova „sa nove lokacije iako u papirima dobijenim od nadležnih gradskih službi to nije izgledalo tako“. Ukupna vrednost investicije je oko dva miliona dinara. Oprema će u novu trafostanicu danas biti monitirana kako bi bila priključena na jedan visokonaponski vod. Potom sledi „probni režim rada u praznom hodu“, a u završnom delu, narednih dana, potrošači će biti „fazno priključivani“ kako bi pojedina isključenja sa mreže trajala maksimalno dva – tri sata.

Postavljanje trafo stanice

Postavljanje trafo stanice (Foto: Đorđe Đoković)

Dosadašnja trafostanica na uglu ulica Dr Pantića i Vlade Danilovića, kod „Koreje“, bila je stara 50-tak godina i električnom energijom snadevala je deo potrošača u Ulici doktora Pantića, odnosno deo Ulice Vlade Danilovića, od Pantićeve do Železničke. 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 23 sati 56 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara