Postavljanje trafo stanice (foto: Đorđe Đoković)
Postavljanje trafo stanice (foto: Đorđe Đoković)
17.10.2014, 11:57

Montira se nova trafostanica

č: | fb:

Na uglu ulica Pantićeve i Vlade Danilovića, kod stare stambene zgrade „Koreja“, privode se kraju radovi na zameni trafostanice, potvrdio je danas Kolubarskim.rs direktor Valjevske distribucije Zoran Nikolić. Postojeću „gvozdenu“ od 400 kW zameniće nova od 1.000 kW.

„Dva su razloga za to – sadašnja trafostanica je dotrajala i ’odslužila svoje’, a nova je modernije koncipirana i duplo je jača“, pojasnio je Nikolić.

Radovi na postavljanju nove trafostanice traju bezmalo dva meseca zbog toga što je Distribucija morala da izmesti deo Telekomovih kablova „sa nove lokacije iako u papirima dobijenim od nadležnih gradskih službi to nije izgledalo tako“. Ukupna vrednost investicije je oko dva miliona dinara. Oprema će u novu trafostanicu danas biti monitirana kako bi bila priključena na jedan visokonaponski vod. Potom sledi „probni režim rada u praznom hodu“, a u završnom delu, narednih dana, potrošači će biti „fazno priključivani“ kako bi pojedina isključenja sa mreže trajala maksimalno dva – tri sata.

Postavljanje trafo stanice

Postavljanje trafo stanice (Foto: Đorđe Đoković)

Dosadašnja trafostanica na uglu ulica Dr Pantića i Vlade Danilovića, kod „Koreje“, bila je stara 50-tak godina i električnom energijom snadevala je deo potrošača u Ulici doktora Pantića, odnosno deo Ulice Vlade Danilovića, od Pantićeve do Železničke. 

Aktuelno

Fontana (foto: Đorđe Đoković)
Savet doktora 13.06.2024

Kako se prilagoditi temperaturnim promenama

Prvi, nagli temperaturni talas ovog juna doneo je zdravstvene tegobe mnogim sugrađanima, a pogotovo starijim osobama i hroničnim bolesnicima. Svaki čovek poznaje svoj organizam i treba da se...  · 2 komentara

Medalje za valjevske matematičare (foto: Podružnice matematičara Valjevo)
Na međunarodnom takmičenju 13.06.2024

Deset medalja za valjevske matematičare

Valjevski matematičari osvojili su deset medalja na ovogodišnjem finalnom međunarodnom matematičkom takmičenju "Kengur bez granica" za učenike osnovnih i srednjih škola. Rezultati koje su postigli...  · 1 komentar