Registracija Prijava preko FB
Rebelj (foto: Siniša Jovanović)
Rebelj (foto: Siniša Jovanović)
26.05.2014, 13:20

Tipske kuće za Rebelj

č: | fb:

Izgradnja tipskih objekata za 16 porodica u selu Rebelj, čije su kuće srušene ili oštećene u klizištu, počeće do kraja nedelje, donatorskim sredstvima. U pitanju su tipske kuće projektnog biroa „Krsmanović“, rađene posle mioničkog zemljotresa, različite kvadrature u zavisnosti od broja članova domaćinstva.

- Dilema je da li će kuće biti građene u Rebelju ili u Poćuti. Danas će teren obići stručnjaci -geolozi i oni će dati konačnu procenu da li je moguća izgradnja u Rebelju, u delu koji nije zahvaćen klizištem. Meštani Rebelja ne žele da se sele sa dedovine, međutim, ukoliko za njih tu nije bezbedno moraće da prihvate preseljenje - kaže Dragan Jeremić, direktor Gradske direkcije.

Pirgići, Markovići, Pešići, Pantelići i Aleksići ostali su bez domova za samo nekoliko sati, kada su se u ovom selu na Medvedniku pokrenula klizišta.

- Donatori su već obezbedili materijal za dve kuće. Mnogi, pre svega valjevski preduzetnici, žele da pomognu i doniraju građevinski materijal, što nam je trenutno i najpotrebnije. Jedan od njih već je obezbedio 10.000 blokova - kaže Jeremić za Kolubarske.rs.

Aktuelno

Palata pravde u Beogradu (foto: Kolubarske.rs)
Rešenjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Pre 15 sati 26 minuta

Sudski izvršitelji pušteni na slobodu

Rešenjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za svih pet osumnjičenih, među njima četvoro sudskih izvršitelja iz Valjeva, koji su uhapšeni u utorak 4. avgusta ujutro, ukinuto je policijsko...  · 4 komentara

Radnja za kućne ljubimce Pet zona (foto: asmedia.rs/Nenad Živković)
PR tekst Pre 13 sati 17 minuta

Na usluzi životinjama i ljudima

U Valjevu je otvorena najveća radnja za kućne ljubimce pod nazivom Pet zona. Ovo je treći po redu prostor namenjen kućnim ljubimcima u našem kraju preduzeća Sano doo.

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 15 sati 26 minuta

U Valjevu još devet osoba pozitivnih

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 5. avgusta, u Valjevu je još devet osoba zaraženo koronavirusom, tako da je od početka pandemije ukupno 1081.