JKP Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
JKP Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
29.10.2014, 09:05

Vozila Vidraka stara preko 30 godina

č: | fb:

Vozila JKP „Vidrak“ stara su, u proseku, 17 godina, a najstarija vozila, cisterne za pranje ulica, kupljene su pre 33 godine. Osim starog voznog parka, u ovom komunalnom preduzeću, problem je i manjak pojedinih vozila. „Vidrak raspolaže sa samo jednom cisternom za fekalnu kanalizaciju, koja je stara 31 godinu, tako da je kupovina još jedne prioritet. U vreme vanredne situacije i poplava videlo se koliko su potrebne te cisterne“, kaže direktor Đorđe Milanović. On dodaje da je samo jedna cisterna za pranje ulica kupljena pre pet godina i to je praktično najnovije vozilo sa kojim raspolaže ovo komunalno preduzeće, sva ostala su „bliža starom gvožđu, nego voznom stanju“. Što se tiče kamiona-smećara, Milanović kaže da očekuju donaciju Vlade Italije, tako da bi do maja naredne godine trebalo da stigne nekoliko novih vozila za odvoženje smeća. Takođe, u toku su razgovori sa predstavnicima KFW-a koji su zainteresovani da kreditiraju kupovinu cisterne za fekalnu kanalizaciju, koja košta do 150.000 evra. Direktor „Vidraka“ naglašava da bez kredita i donacija nije moguće obnoviti vozni park, jer novca za te namene nema ni osnivač ni preduzeće. JKP „Vidrak“ trenutno raspolaže sa 44 vozila, od čega su tri putnička automobila, dva terenska vozila i dve "zastave poly".

Đorđe Milanović

Đorđe Milanović (Foto: Đorđe Đoković)

Nove ideje za sledeću godinu

U sastavu „Vidraka“ posluje radionica u kojoj se održava vozni park preduzeća, a u kojoj su zaposleni mehaničari, autoelektričari, autolimari i perači. Tržišno poslovanje i dodatni prihod, van osnovne usluge, su planovi za sledeću godinu. Ideja direktora Đorđa Milanovića je da se u radionici ovog komunalnog preduzeća održavaju i peru vozila Gradske uprave i svih javnih preduzeća. „Radi se o stotinak automobila, grad ima 25, Vodovod preko 50, Direkcija, toplana i ustanove imaju nekoliko vozila, tako da bi troškovi Gradske uprave i ostalih budžetskih korisnika bili manji, a naša radna jedinica bi ostvarila značajan prihod“, kaže Đorđe Milanović i naglašava „naša usluga bi, u svakom slučaju, bila jeftinija“. Jedna od ideja je i ta da se kupe dodatni priključci za kamione, kako bi vozila JKP „Vidrak“ bila korišćena i za zimsko održavanje ulica.

U "Vidraku" su u toku radovi na završetku aneksa zgrade u ulici Vojvode Mišića, parterno uređenje i izgradnja ograde, a vrednost tih radova je 3,3 miliona dinara. Urađen je i projekat za adaptaciju stare zgrade u ulici Vojvode Mišića u koju će se preseliti pojedine službe.

Aktuelno

Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
U Muzičkoj školi Pre 14 sati 25 minuta

Koncert "Premijere"

Koncert "Premijere" pijanistkinje Nataše Mitrović, održaće se u petak, 9. decembra, u 18 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole "Živoirad Grbić".